В Угорщині виявили пляшку із запискою, яку мешканка Львова кинула в річку ще 15 років тому.

Детальніше про цю історію розповідає "Радіо Свобода".

18-річна Софія Спілка навчається у Вроцлаві в Польщі, а проживає неподалік від Львова. У дитинстві вона любила з сестрами їздити відпочивати на Закарпатті на річку Тиса. В одну з таких поїздок, в 2005 році, сестри Софії написали записку від її обличчя і кинули з пляшкою в річку. Дівчина про це навіть не пам'ятала, але робилося це лише заради жарту і дитячих мрій.

Нещодавно жителі Угорщини виявили в Тисі пляшку з запискою, яка добре збереглася. Вони вирішили не позбавлятися від знахідки, а звернулися в посольство, щоб записку перевели і доставили адресату. Так і сталося-почесний посол Угорщини у Львові розшукала Софію і передала їй пляшку.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Добрий день, Мене звуть Соня, але всі звуть Ньоня. Мені 3 роки, я відпочиваю на Тисі в серпні (ред.: рік не прочитується). Хто знайшов - надсилайте подарунки за наступною адресою. Я буду чекати", - пишеться в записці.

Журналісти також знайшли Софію, щоб дізнатися про її враження про подарунок. Дівчина розповіла, що не очікувала побачити почесного посла під своїми вікнами, та ще й із запискою 15-річної давності. Софія дуже зраділа такій несподіванці, адже вона навіть не пам'ятала про таку записку, як, втім, і її сестри.

У записці було зазначено, що Софіє 3 роки і вона попросила надіслати їй подарунки. Тому посол вирішила привезти, як вона думала, 3-річній дівчинці пакет з цукерками. Однак, коли стало відомо, що дівчинці вже 18, угорці вирішили зібрати подарунки, які будуть відповідати віку і бажанням героїні.

Софія також не залишилася осторонь і пообіцяла відправити подарунки тим, хто знайшов цю записку і не полінувався її розшукати.

Нагадавши неймовірні історії кохання галичанок, які зігрівають душу.

Як повідомляв портал Знай.иа, українців вразила історія звичайної жінки, яка пережила безліч трагічних подій і проявила материнський героїзм.

Також Знай.иа писав, що Сергій Параджанов підняв український кінематограф на світовий рівень.