У центрі Львова скульптори творять просто під відкритим небом - вони створюють неймовірної краси скульптури з льоду на тему "Відродження".

Детальніше про це розповідає видання "Galnet".

На площі перед Львівською оперою шестеро скульпторів озброїлися бензопилами, болгарками та іншою технікою, щоб здивувати жителів і гостей міста крижаними скульптурами. Цього року темою стало"відродження". Кожен творець бачить це поняття по-різному, тому на площі почали з'являтися силуети серця, Венери, ангелів, лева і бика.

"Почався Рік Бика, всі сподіваються, що він стане символом відродження після важкого 2020. Тому я вирішила робити бика, щоб він приніс нам щось хороше", - розповідає одна зі скульпторів Дар'я Альошкіна.

Льодові скульптури / фото: Galnet
Льодові скульптури / фото: Galnet

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Над скульптурами також працюють Гордій Старух, Денис Шиманський, Сергій Жолудь, Володимир Семків і Юрій Царенко.

Творці заявили, що погода у Львові зовсім не допомагає їм створювати скульптури. У суботу, 2 січня, в місті було +7 градусів Цельсія. Така температура змусила скульпторів робити не такі розмашисті і складні фігури, щоб вони змогли простояти хоча б кілька днів.

Подивитися на роботу майстрів і зробити кілька знімків можна абсолютно безкоштовно. Побачити вже завершені скульптури можна в неділю, 3 січня, приблизно після обіду.

Льодові скульптури / фото: Galnet
Льодові скульптури / фото: Galnet

Льодові скульптури / фото: Galnet
Льодові скульптури / фото: Galnet

Нагадаємо, що у Львові після гучного святкування Нового року біля головної ялинки назбирали 2 машини сміття.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Львові створили найвищий в Україні Дідух, який складається з 120 маленьких дідухів.

Також Знай.иа писав, що Львівський залізничний вокзал підготують до концесії.