Львівське архітектурне бюро Guess Line Architects розробило концепцію штучної водойми поряд з Оперним театром, яка імітувала б русло річки Полтва. Такий проєкт коштуватиме $3-5 млн, а час виконання – 1,5 року.
Про це “Еспресо.Захід” розповів співавтор ідеї, архітектор Guess Line Architects Андрій Лесюк.

“Пропонуємо зробити довгу фрагментарну водойму з ухилами, яка б тяглася, як ріка всією цією так званою “стометрівкою”, тобто територією від пам’ятника Шевченкові до площі перед Оперним театром. Відповідно, довжина цієї річки, штучної водойми, сягала б 100-120 метрів, а ширина б становила 7 метрів. Однак ширина могла б змінюватися, передбачені певні сходинки наповнення. Стосовно глибини, то вона б становила 1,5-2 метри, як у басейні”, – повідомив Андрій Лесюк.

Фото: Guess Line Architects

Варто відзначити, що проєкт архітектурного бюро Guess Line Architects передбачає збереження існуючих дерев та часткове розширення всієї території “стометрівки” і створення двох мостиків для переходу через водойму. За словами архітекторів на втілення цієї ідеї потрібно півтора року, а орієнтовна вартість такого проєкту може сягати від 3 до 5 млн доларів.

“Багато львів’ян знають, що у центрі під землею протікає річка Полтва. Багатьох також хвилює думка, як відновити закопану річку? Але, на жаль, це вже практично неможливо, бо річка вже не така повноводна як колись, багато мереж у неї стікає, колектор вже у поганому стані, тому такий проєкт відновлення б коштував дуже і дуже багато грошей. Натомість, створення штучної водойми, яка б нагадувала про забуту річку, це проєкт який можна легко і швидко здійснити”, – говорить Андрій Лесюк.

Нагадаємо, раніше Садовий підхопив коронавірус і поскаржився на весь Львів: "відчув слабкість"

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляє портал "Знай.uа" Садовий присягнув львів'янам і пообіцяв те, чого не зробив за чотири каденції

Також "Знай.uа" писав, що Садовий пообіцяв львів'янам грандіозну вечірку на Різдво, локдаун не перешкода: "у нас особлива атмосфера"