60 медиків з різних відділень Львівської обласної клінічної лікарні об’єдналися в команду для порятунку хворих на COVID-19.

Читайте Знай в Google News!

Керівник підрозділу Омелян Синенький розповів, що 26 серпня 2020 року медики задекларували, що львівська обласна клінічна лікарня на базі ревматологічного відділення готова прийняти першого пацієнта з COVID-19, саме з того моменту все й почалося, передає "DW українською".

Скріншот із відео


"Коли ми говорили про те що треба буде лікувати COVID-19, були у різних людей скептичні думки. А чому саме я? У 2014 році ми ж нікуди не пішли, пішли молоді люди з голими руками і я взагалі вважаю, що це пішов цвіт нації. Коли сталася ситуація, то там люди пішли навіть не у військовій формі, а тут ми у білому халаті, тож маємо прийняти цей виклик", - каже лікар.

Скріншот із відео

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще


Лікар зазначив, що більшість людей не розуміє про небезпеку коронавірусу, тому продовжує й надалі відвідувати місця з великим скупченням людей. За його словами така безвідповідальність може коштувати життя.

"Ми боїмося лікарні, але кожен з нас безперешкодно ходить по вулиці і може стати жертвою навіть не думаючи про це. Я не розумію тих людей, які свідомо йдуть у великі скуплення людей чи це якийсь концерт, чи це святкування дня народження, весілля. Це що якась рулетка, це азарт? Це егоїзм!

Що б я сказав таким людям? А тут не говорити треба. Тут, якби була така можливість, я б робив маленькі екскурсії. Я думаю це було б більш дієвішим ніж говорити "- каже лікар-ревматолог Омелян Синенький.

Скріншот із відео



Також лікар відзначив, що за весь період боротьби з коронавірусом жоден медиків який є під його підпорядкування не підчепив коронавірус і він вважає це справжньою перемогою.

Скріншот із відео


"З першого дня ми були забезпечені на 100%. З нас ніхто не захворів, я навіть боюся це озвучувати. Я не забобонний, але все гаразд. Це велика дисципліна і самоорганізація персоналу, кожного зокрема.

Ця ситуацію з COVID-19 ще раз підкреслила, що ми всі є одинакові. Людство постало перед проблемою, яка вирівняла практично всіх. Яка не вибирає ні за кольором шкіри, ні за країною, ні за статусом, ні за чим. Нічого в житті не дається просто так, можливо це для того, щоб задуматись". - підсумував він.

Відео можна переглянути тут.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, в Україні масово закриваються школи та дитсадки через те, як бути батькам.

Як повідомляв Знай. ua, доктор Комаровський розповів, як все-таки лікувати вірусну інфекцію.

Також Знай. ua писав, що глава МОЗ Степанов показав українцям, що діється в лікарнях.