У Львівській області 11-річна дівчинка ледь не загинула, проковтнувши канцелярський цвяшок. Про це розповіли у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні Охматдит.

Як зазначається, дитина гралася з подругами і з невідомих причин проковтнула небезпечний предмет, який застряг у бронхах.

Батьки звернули увагу на підозрілий кашель у дівчинки, і терміново відвезли її до найближчої лікарні. Проте тамтешні фахівці не змогли надати їм необхідну допомогу.

Тоді дитину направили до Охматдиту – її швидкою допомогою вночі привезли з Ходорівської міської лікарні.

У Львові дівчинці зробили рентген-знімок, який підтвердив, що у бронхах постраждалої є стороннє тіло.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Діставати цвях з легенів довелося хірургу Олександру Колодію. За його словами, діяти довелося дуже обережно, адже найменша помилка могла коштувати життя дитині.

“Це було дуже ювелірне втручання, адже діаметр трахеї дитини всього 8 мм і працювати там щипцями непросто, завжди є ризик профузної кровотечі, що означає смерть дитини. Але лікарям все вдалося без найменших ускладнень!” – розповіли у медзакладі.

Там додали, що процедуру проводили під наркозом. За допомогою спеціальних ендоскопічних інструментів з правого проміжного бронха дівчинки дістали канцелярський цвях з пластмасовою голівкою і гострим вістрям.

Фото: Охматдит
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит
Фото: Охматдит

«То було непросто, адже пластмасова частина цвяха повністю перекрила бронх так, що нижня доля правої легені майже не функціонувала», – зазначив лікар.

Дівчинка вже одужала та вирушила додому.

Нагадаємо, що у Львові тяжко хворий хлопець показав приклад стійкості, здоровим таке не під силу

Як повідомляв портал Знай , Малятко народилося від сурогатної матері з рідкісною хворобою, батьки-китайці навіть не глянули

Також, Знай писав, що маленького українця спалює онкологія, життя повисла на волосині