Чинний мер Львова долучився до акції протесту рестораторів, які виступають проти введення в Україні "карантину вихідного дня". При цьому він наголосив, що місто не буде підтримувати таке рішення уряду.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Так, нещодавно Садовий долучився до акції підприємців, які виступають проти введення в Україні "карантину вихідного дня". Він зазначив, що міська рада буде на боці підприємців, адже впродовж останнього часу вони робили безпосередній вклад у боротьбу з пандемією, допомагаючи фінансово місцевим лікарням.

Андрій Садовий, скріншот із відео
Андрій Садовий, скріншот із відео


"Тільки завдяки вам з перших місяців і до сьогодні ми отримали допомоги для наших лікарень близько 60 млн грн. Ці кошти дали ви, дала громада Львова. Міська влада переорієнтувала бюджет і ми додали ще 240 млн грн. Ми відкриваємо нові відділення, відкриваємо нові ліжка, забезпечуємо медичні заклади киснем.

За ці всі місяці місто отримало від держави лише 1 млн грн. Натомість влада забирає з місцевого бюджету 591 млн грн", - заявив Садовий.

При цьом Садовий зазначив, що не бачить жодного сенсу для введення "карантину вихідного дня". При цьому наголосив, аби зменшити кількість захворювань потрібно проводити просвітницьку роботу. Варто пояснювати, чому потрібно уникати великих скупчень людей та масових заходів.

Андрій Садовий, скріншот із відео
Андрій Садовий, скріншот із відео

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще


"Карантин вихідного дня, на мою думку, — це дурниця. Ми були, є і будемо разом з вами, жодного нерозумного рішення місто приймати не буде. Якщо влада хоче робити якісь обмеження, то хай спочатку заплатить гроші людям, компенсації, як це роблять німці, французи та інші країни", — сказав Андрій Садовий.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, в Україні з 14 листопада вводять карантин вихідного дня: які обмеження діятимуть.

Як повідомляв портал Знай.uа, голова МОЗ Максим Степанов заговорив про скасування операцій через карантин.

Також портал Знай.uа писав, що кияни начихали на карантин і заполонили метро: "Яка пандемія?"