У Львові провели дослідження вмісту сміттєвих контейнерів та з'ясували, що містяни найчастіше викидають на смітник.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише повідомляє ГО "Zero Waste Lviv".

Так, стало відомо, що представники організації та волонтери провели три дослідження, аби з’ясувати, що саме потрапляє до контейнерів у місті. Для аналізу взяли три контейнери для змішаних відходів від ОСББ Львова, які обслуговує компанія "ГрінЕра Україна". З’ясувалося, що майже на 70% вони заповнені органікою.

Сміттєвий бак, скріншот із відео
Сміттєвий бак, скріншот із відео


Активісти дослідили, що лише 20% сміття у контейнерах для змішаних відходів не підлягає переробці. Натомість в середньому, 65% становить органіка і ще до 15% - вторсировина, яку люди викинули не в той контейнер.

"Мінімізація — це перший і найважливіший крок до належного поводження з відходами та екосвідомого життя. Тому торбинки, багаторазові горнятка і контейнери — це основа нашого "арсеналу" боротьби.

Також з 20%, які не переробляються, близько 5% – це засоби гігієни. У країнах Європейського Союзу такі засоби не можна навіть захоронювати на полігонах", — розповіла Софія Сидоренко, операційна менеджерка ГО "Zero Waste Lviv".

Водночас, у компанії "ГрінЕра Україна" зазначають, що серед львів'ян невпинно зростає тенденція до сортування побутових відходів. Цьому сприяють інвестиції в розвиток відповідної інфраструктури.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, що у Львові на одній з вулиць міста утворилося справжнє стихійне звалище. Містяни скаржаться, що комунальники просто не вивозять сміття