Мер Львова Андрій Садовий закликав мешканців міста відмовитися від гучних святкувань весіль, забав та ювілеїв через пандемію коронавірусу.

Про це Садовий заявив під час ранкового ефіру на радіо «Люкс ФМ», у неділю, 8 листопада.

Так, Андрій Садовий звернувся до львів'ян та зазначив, щоб зменшити кількість захворювань мерія просить наразі не проводити гучних весіль, забав та ювілеїв, щоби не довелося вводити додаткові карантинні обмеження.

Читайте Знай в Google News!

«За минулу добу зафіксовано 465 позитивних результатів по області, з них по місту 113. Цей показник дає розуміння, що є невеликий ріст. У лікарнях маємо більше 630 хворих. Та це не є критично, але рівень високий. Тому ці 350 ліжок, які зараз організовуємо у лікарні швидкої допомоги, будуть дуже корисними, щоб люди почувалися у безпеці», — розповів мер Львова Андрій Садовий.

Мер Львова Андрій Садовий, фото Радіо Свобода
Мер Львова Андрій Садовий, фото Радіо Свобода


При цьому чинний мер Львова зазначив, що пік захворюваності очікується на середину грудня.

Варто нагадати, що минулого тижня міністр охорони здоров’я України Максим Степанов анонсував введення в Україні так званого карантину вихідного дня. Він впевнений, що це допоможе розірвати ланцюги передачі вірусу, тому що люди, на його думку, менше контактуватимуть.

Станом на 9 листопада у Львівській області кількість людей, у яких підтвердився діагноз коронавірус Covid-19, від початку пандемії – 33 754 (+471 за попередню добу, з них 113 у Львові). Летальні випадки – 988 (+12). Вилікувалися – 20 988 (+252).

Усього в Україні за даними ЦГЗ: 469 018 (+8 687) людей захворіло, 8 565 (+115) померло, 209 143 (+2 277) вилікувалися.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.