У Львові перше на Західній Україні створено кафедру хірургії та трансплантології. Новостворена кафедра стала частиною факультету післядипломної освіти Львівського медичного університету ім. Данила Галицького.

Про це повідомили на сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

Так, стало відомо, що у Львові з'явилася кафедра хірургії та трансплантології. Функціонуватиме вона на базі міської клінічної лікарні швидкої допомоги.

Фото зі сторінки Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова


Очолив кафедру кандидат медичних наук, доцент Олександр Щур. Зазначається, що навчання на кафедрі хірургії та трансплантології ФПДО включатиме велику кількість новітніх курсів.

З наступного року вводяться п’ятимісячні курси спеціалізації з «Трансплантології», а також будуть проводитись двотижневі курси тематичного удосконалення (ТУ) для лікарів різних спеціальностей на різні теми, за які медикам нараховуватиметься 50 балів безперервного професійного розвитку:

• «Діагностика та лікування тромбоемболії легеневих артерій»
• «Трансплантація нирки та підшлункової залози»
• «Реваскуляризація міокарда»
• «Трансплантація печінки та кишківника»
• «Трансплантація серця та легень»
• «Діагностика та лікування вад серця»
• «Діагностика та лікування пацієнтів з мультифокальним атеросклерозом»
• «Актуальні питання ендокринної хірургії».

Нагадавши, Знай повідомляв, що на Полтавщині народилася унікальна дитина, від якої відмовилися батьки. Нещодавно в одному з пологових будинків Кременчука на світ з'явилася дівчинка з дуже рідкісним захворюванням – синдромом Ноя-Лаксової – рідкісне генетичне захворювання шкіри.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також Знай писав, що маленький українець страждає від важкого захворювання. Йому лікарі поставили страшний діагноз-монобластний лейкоз.

Нещодавно Знай передавав, що маленька Вікторія, яку для бездітних китайських подружжя народила Українська сурогатна мати з'явилася на світ з надзвичайно рідкісним генетичним захворюванням-синдром Блоха-Шульцбергера