На вулиці вже осінь, а це означає, що час удосконалювати свої кулінарні здібності та тішити рідних та близьких смачненьким. Особливо приємно, коли страва не тільки смакує, а ще й додає користі нашому організму. Тому саме для такого випадку підійде рецепт сирної запіканки.

Фото: easy-cooking


Готується запіканка неймовірно швидко, тож це не додасть вам багато клопоту.

Інгредієнти

0,5 кг сиру
3 яйця
50 г (3 ст.л.) манної крупи
100 г цукру
дрібка солі
50 мл молока
50 г вершкового масла
родзинки, курага та ін. за смаком

Приготування

Сир перетріть блендером або через сито чи на м’ясорубці. Додайте цукор і добре вимішайте. Якщо перетираєте блендером, то цукор можна додати одразу. По черзі, перемішуючи (або збиваючи блендером) додайте до сиру яйця, розм’якшене масло і молоко.

Додайте манку, перемішайте, після чого залиште масу на півгодини, щоб манка набрала вологи. Додайте сухофрукти, фрукти чи ще щось, що смакує. Змажте форму жиром, обсипте борошном або манкою і викладіть туди сирну масу.

Фото: easy-cooking


Випікайте при температурі 180 градусів до готовності (перевіряйте зубочисткою) приблизно 40-50 хв. Якщо верх почне припікатися, а середина ще не готова, прикрийте запіканку пергаментом чи фольгою.

Запіканка готова. Смачного.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як зробити бюджетну смачну намазку на хліб

Як повідомляв портал Знай.ua, найпростіший рецепт квашеної капусти, як готували наші дідусі й бабусі

Також Знай.ua писав, як приготувати легендарну козацьку медовуху в домашніх умовах