На вулиці вже осінь, а це означає, що час удосконалювати свої кулінарні здібності та тішити рідних та близьких смачненьким. Особливо приємно, коли страва не тільки смакує, а ще й додає користі нашому організму. Тому саме для такого випадку підійде рецепт сирної запіканки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Готується запіканка неймовірно швидко, тож це не додасть вам багато клопоту.
Інгредієнти
0,5 кг сиру
3 яйця
50 г (3 ст.л.) манної крупи
100 г цукру
дрібка солі
50 мл молока
50 г вершкового масла
родзинки, курага та ін. за смаком
Приготування
Сир перетріть блендером або через сито чи на м’ясорубці. Додайте цукор і добре вимішайте. Якщо перетираєте блендером, то цукор можна додати одразу. По черзі, перемішуючи (або збиваючи блендером) додайте до сиру яйця, розм’якшене масло і молоко.
Додайте манку, перемішайте, після чого залиште масу на півгодини, щоб манка набрала вологи. Додайте сухофрукти, фрукти чи ще щось, що смакує. Змажте форму жиром, обсипте борошном або манкою і викладіть туди сирну масу.
Випікайте при температурі 180 градусів до готовності (перевіряйте зубочисткою) приблизно 40-50 хв. Якщо верх почне припікатися, а середина ще не готова, прикрийте запіканку пергаментом чи фольгою.
Запіканка готова. Смачного.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як зробити бюджетну смачну намазку на хліб
Як повідомляв портал Знай.ua, найпростіший рецепт квашеної капусти, як готували наші дідусі й бабусі
Також Знай.ua писав, як приготувати легендарну козацьку медовуху в домашніх умовах