Вже незабаром в Україні пройдуть місцеві вибори. Так, у чинного мера Андрія Садового є два головних суперника.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Битва за Львів: хто битиметься з Садовим за контроль над містом".

Так, на місцевих виборах 25 жовтня на крісло мера Львова претендують три основні кандидати. З чинним мером Андрієм Садовим за посаду поборються Олег Синютка і Руслан Кошулинський.

Андрій Садовий, скріншот з відео
Андрій Садовий, скріншот з відео


Так, згідно з вересневими опитуваннями, оприлюдненими місцевим виданням ZAXID.NET і компанією Info Sapiens від імені Міжнародного республіканського інституту, Садовий набирає 42-43% голосів, Синютка - 21-25%, Кошулинський - 14-16%.

При цьому Садовий сказав РБК-Україна, що хотів би обійтися виборами в один тур.

"Другий тур - це, в тому числі і додаткові витрати, зайві ризики, пов'язані з пандемією. Тому пропоную обмежитися одним", - пояснив мер.

Як пояснив один зі співрозмовників в його штабі, зараз внутрішні опитування демонструють приблизно 10% виборців, які невизначилися зі своїм вибором. Зараз важко спрогнозувати, як вони розподіляться в день голосування, тому у Садового готуються до другого туру. При цьому суперником чинного мера джерело бачить Синютку.

Олег Синютка
Олег Синютка


З такими прогнозами згодні і в "Євросолідарності", чиїм кандидатом на вибори йде Синютка. Щодо Кошулинського, то його шанси оцінюють більш скептично.

"Кошулинський веде дуже пасивну кампанію. Все виглядає так, ніби підкилимно "Свобода" підтримує зовсім іншого кандидата. Якщо звернути увагу на медіа, пов'язані зі "свободою", зокрема, з Ігорем Кривецьким – то вони помітно більше висвітлюють діяльність Синютки, ніж Кошулинського. Те ж стосується і кандидатів від ЄС", - сказало виданню джерело, близьке до Садового.

При цьому представники львівської "Свободи" це категорично заперечують. Вони зазначають, що штаб щосили працює на перемогу Кошулинського у другому турі. При цьому в "ЄС" від союзу з Кошулинським відмахуються.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що львівських чиновників спіймали на мерзенній схемі із землею-продавали гектари під прикриттям мандатів.

Як повідомляв портал Знай.uа , Львівська міська рада планує відремонтувати дорогу зі Львова до Брюховичів.

Також Знай.uа писав, що у Львівській міській раді не виключають, що пандемія коронавірус може стати перешкодою старту будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів у 2020 році.