У Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині пройшов конкурс на кращого військового кухаря Сухопутних військ ЗС України.

Про це повідомляє пресцентр СВ ЗСУ.

З суто військових дисциплін у конкурсі передбачене виконання вправ із надання домедичної підготовки та виконання вправи стрільб зі стрілецької зброї.

“Армійський кухар має встигнути і приготувати побратимам смачний обід, і …повоювати, якщо цього вимагає ситуація”, – наголошує член конкурсної комісії підполковник Володимир Лисковець.

Фото: пресцентр СВ ЗСУ


Тому на стрільбищі кухарі не просто намагаються уразити мішень зі своїх автоматів, а й виконують спеціальну вправу: біг на дистанцію 500 метрів із перервами на стрільбу стоячи, з коліна та лежачи. А от з тактичної медицини виконують норматив з евакуації пораненого та накладання йому джгута-турнікета на уражену кінцівку.

Щодо приготування безпосередньо страв, то кухар повинен правильно обрати продукти, розрахувати їх кількість, отримати все зі складу, приготувати із дотриманням технології, сервірувати і подати все приготоване на суд журі.

Фото: пресцентр СВ ЗСУ

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще


Усі учасники готували однаковий набір страв:

на перше – капусняк;
на друге розсипчасту гречану кашу з порційним м’ясом;
салат “Олів’є”;
десерт з фруктів;
компот.

На приготування всіх страв конкурсанти мали всього 120 хвилин.

Фото: пресцентр СВ ЗСУ


Найкращим кухарем Сухопутних військ стала старший солдат Зоряна Лаврів. Друге та третє місця розподілили солдат Оксана Яневич з Хмельницького та молодший сержант Роман Пасько з Полтави.

Найкращий кухар Сухопутних Військ візьме участь в змаганнях військових кухарів на першість Збройних Сил України, що відбудуться цієї осені.

Нагадаємо, Знай писав, що поліцейська пішла на радикальний крок, щоб здійснити мрію п'ятирічної онкохворої дівчинки.

Знай повідомляв, що у ВСУ служить жінка-медик, яка врятувала не одне життя під час війни на Донбасі.

Нещодавно Знай передавав, що юний дніпрянин отримав орден "За мужність" за порятунок відразу п'яти життів.