У Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині пройшов конкурс на кращого військового кухаря Сухопутних військ ЗС України.
Про це повідомляє пресцентр СВ ЗСУ.
З суто військових дисциплін у конкурсі передбачене виконання вправ із надання домедичної підготовки та виконання вправи стрільб зі стрілецької зброї.
“Армійський кухар має встигнути і приготувати побратимам смачний обід, і …повоювати, якщо цього вимагає ситуація”, – наголошує член конкурсної комісії підполковник Володимир Лисковець.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Тому на стрільбищі кухарі не просто намагаються уразити мішень зі своїх автоматів, а й виконують спеціальну вправу: біг на дистанцію 500 метрів із перервами на стрільбу стоячи, з коліна та лежачи. А от з тактичної медицини виконують норматив з евакуації пораненого та накладання йому джгута-турнікета на уражену кінцівку.
Щодо приготування безпосередньо страв, то кухар повинен правильно обрати продукти, розрахувати їх кількість, отримати все зі складу, приготувати із дотриманням технології, сервірувати і подати все приготоване на суд журі.
Усі учасники готували однаковий набір страв:
на перше – капусняк;
на друге розсипчасту гречану кашу з порційним м’ясом;
салат “Олів’є”;
десерт з фруктів;
компот.
На приготування всіх страв конкурсанти мали всього 120 хвилин.
Найкращим кухарем Сухопутних військ стала старший солдат Зоряна Лаврів. Друге та третє місця розподілили солдат Оксана Яневич з Хмельницького та молодший сержант Роман Пасько з Полтави.
Найкращий кухар Сухопутних Військ візьме участь в змаганнях військових кухарів на першість Збройних Сил України, що відбудуться цієї осені.
Нагадаємо, Знай писав, що поліцейська пішла на радикальний крок, щоб здійснити мрію п'ятирічної онкохворої дівчинки.
Знай повідомляв, що у ВСУ служить жінка-медик, яка врятувала не одне життя під час війни на Донбасі.
Нещодавно Знай передавав, що юний дніпрянин отримав орден "За мужність" за порятунок відразу п'яти життів.