У Львові близько 80 вулиць повністю або частково втратили автентичне покриття австрійською бруківкою.

Стосовно цього у четвер, 8 жовтня, о 15.00 у приміщенні Львівської обласної наукової бібліотеки м Львів проспект Шевченка 13, (центральний читальний зал) відбудеться пресконференція «Хто захистить бруківку міста Львова?».

Бруківка на вулиці Степана Бандери. Фото Четверта студія


Варто зазначити, що на заході підніматиметься питання по проблемі збереження автентичної бруківки під час ремонтно-будівельних робіт, які проводяться на території міста. Станом на сьогодні, 80 вулиць повністю або частково втратили своє автентичне покриття австрійською бруківкою.

Львівни впевнені, що місту загрожує небезпека втрати статусу «міста-заповідника» ЮНЕСКО, яке було отримано в 1998 р.

Організатори запрошують долучитися до заходу журналістів, істориків-краєзнавців, архітекторів та громадських активістів. Організатори заходу: Роман Гунда голова правління ГО «Меморіал» імені Василя Стуса к. т. (067)341 89 81, Зоряна Іванків ГО «Магдебурзьке право» к. т. (068)423 18 27.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що львівських чиновників спіймали на мерзенній схемі із землею-продавали гектари під прикриттям мандатів.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, Львівська міська рада планує відремонтувати дорогу зі Львова до Брюховичів.

Також Знай.uа писав, що у Львівській міській раді не виключають, що пандемія коронавірусу може стати перешкодою старту будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів у 2020 році.