Український уряд «заморозив» підвищення заробітних плат педагогам, яке передбачене законодавством про освіту.

Про це пише у Facebook співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

Також Геращенко наголосила, що, фракція буде вимагати перегляду у бюджеті на наступний рік фінансування для освіти.

«Зарплати освітян заморожені до січня 2022. Більшість вчителів півтора роки тому повелися на обіцянки про 4000 доларів зарплати, й проголосували за Зеленського і слуг.

Згадую наші важкі зустрічі з педагогічними колективами, коли я надавала чесну інформацію про бачення нашої команди щодо підняття зарплат освітянам, яке ми заклали в законі про освіту і ретельно виконували нашим урядом. Так, на жаль не було економічної можливості збільшити зарплати освітянам швидко і радикально, й ми про це чесно інформували», – зауважує Геращенко.

Скріншот


Нагадаємо, що у статті 61 закону «Про освіту» прописано, що мінімальний посадовий оклад вчителя повинен становити 3 мінімальних зарплати. Таке підвищення було заплановано з 1 січня 2020 року.

Варто зазначити, що постанову Кабінету Міністрів України про замороження зарплат освітянам опублікував народний депутат з «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко.

«Федерація профспілок опублікувала відповідну постанову Кабміну, за якою підвищення зарплат вчителям «заморозиться» до 1 січня 2022 року. Пояснюється це «відсутністю неінфляційних джерел фінансування», – зазначив Гончаренко.

Скріншот

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно була названа зарплата мера Києва Віталія Кличка.

А пересічним українцям прем'єр-міністр Шмигаль пообіцявши істотне зростання зарплат.

Також Знай.uа писав, що члени уряду продовжують боротьбу за свої позамежні зарплати.