У бібліотеках Львівщини кожна третя книга видана російською мовою. Про це розповіли в Головному управлінні статистики Львівської області.

Повідомляється, що в бібліотеках Львівщини 36,1% книг надруковані російською мовою, 54,9% - українською, а 9% - іншими мовами.

Читайте Знай в Google News!

На початку 2020 року у Львівській області функціонувало 1269 публічних та спеціалізованих бібліотек. З них 1085 — бібліотеки в сільській місцевості, а 184-в містах.

Загалом, бібліотечні фонди Левощини зберігають близько 16 мільйонів книг, з яких 81,6 тисяч перенесені в електронні носії та аудіовізуальні видання. Згідно зі статистикою, на 100 осіб населення припадає 637 примірників книг.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

На початку 2020 року було зафіксовано, що бібліотеками користуються 864,5 тисяч осіб. Так, на 1000 осіб населення припадало 344 читачі. З них, кожен третій не був старше 18 років, а кожен другий проживає в сільській місцевості.

У 2019 році читачі взяли близько 16,5 млн примірників видань. У середньому кожен читач протягом року отримав 19 різних книг, а кожен співробітник бібліотеки видав 6,7 тис.примірників.

Львів, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що дивне сусідство в шкільних підручниках розлютило батьків

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Дніпром художниця перетворила зупинку на "живу" картину

Також, "Знай.uа" писав, що тернополяни створили райський будинок для котів, мурчики в захваті