"Ця дівчинка після своєї смерті врятувала тисячі життів", - так говорять про Рейчел Беквіс майже всі ЗМІ в різних країнах світу. Все тому, що дев'ятирічна американка Рейчел збирала гроші на чисту питну воду для бідної Африки і віддавала своє волосся на перуки для дітей, хворих на рак.

Рейчел Бэквис


Все почалося, коли в Сіетл приїхав керівник благодійної організації «Charity: water» Скотт Харрісон. У своїй лекції, на яку прийшла Рейчел Беквіс, він розповідав, як у найбідніших країнах люди страждають від нестачі питної води. Дівчинку шокували кадри на яких люди п'ють брудну воду з калюж і боліт і згодом вмирають від підхопленої інфекції.

Після цього маленька дівчинка вмовила батьків не запрошувати нікого на її дев'ятий день народження. При цьому попросила своїх друзів не робити їй подарунки, а замість цього перерахувати гроші на її сторінку у фонді «Charity: water». Дівчинка збирала кошти для побудови колодязів, щоб забезпечити жителів Африки, які страждають від нестачі чистої питної води.


Дівчинці треба було зібрати суму в 300 доларів, яка, за розрахунками фонду, змогла б врятувати життя п'ятнадцяти осіб. Тоді це став її перший благодійний акт. Заощаджуючи на подарунках їй вдалося зібрати тільки 220 доларів.

Але, через півтора місяці з моменту відкриття благодійної сторінки сталася трагедія: на шосе в Сіетлі зіткнулися 13 автомобілів. Десятки людей потрапили в лікарню з важкими травмами, але єдиною жертвою цієї ДТП стала Рейчел Беквіс.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Рейчел Бэквис


Тим часом родичі, друзі сім'ї або просто знайомі стали жертвувати невеликі суми грошей на сторінку Рейчел на сайті «Charity: water». Сума пожертвувань почала стрімко зростати, привертаючи увагу громадськості.

Прохання жертвувати гроші на питну воду стала останнім бажанням Рейчел, так про неї дізналися сотні американців.

« У лічені дні було зібрано понад 100 тисяч доларів. Потім це поширилося на весь Сіетл. 300 тисяч, 400 тисяч доларів, а потім ми взагалі перестали розуміти, що відбувається», — розповідає засновник благодійної організації «Charity: water» Скотт Харрісон.

У жовтні 2011 року, коли акція зі збору коштів була закінчена, з'ясувалося, що 31 997 чоловік з усього світу пожертвували 1 265 823 долара. На зібрану суму можна провести питну воду в багато африканських селлах і врятувати життя близько 60 000 чоловік.

Жизнь после смерти

Эта 9-летняя девочка после своей смерти спасла 60 тысяч жизней...

Geplaatst door Комсомольская правда op Dinsdag 17 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що кишечник прикарпатця з'їдає рак, любляча дружина благає про допомогу

Як повідомляв портал "Знай.ua" , маленьку принцесу спалює агресивний рак, батьки благають про допомогу

Також, "Знай.ua" писав, що у Дніпрі рятують трирічну дівчинку, яка ледь не згоріла живцем