Лікар зі Львова розповів правду про ускладнення від коронавірусу. Про це повідомили у виданні "ZAXID.NET".

Лікар Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги Гнат Герич розповів, що останнім часом до лікарні потрапляє все більше пацієнтів, у яких спостерігаються ускладнення після перенесеної коронавірусної інфекції. В основному до таких ускладнень відносяться тромбоз судин тонкого кишечника.

Читайте Знай в Google News!

"Останнім часом до нас все частіше потрапляють пацієнти, у яких ми діагностуємо венозні тромбози, які утворюються в глибоких і поверхневих венах нижніх кінцівок, а також мезентеріальний тромбоз, коли тромб потрапляє в просвіт судин тонкої кишки і викликає порушення кровопостачання. Більшість таких пацієнтів перехворіли Сovid-19, або коронавірусна інфекція у них є супутнім захворюванням і утворення тромбів виникає як ускладнення коронавірусної хвороби" - розповіла Гнат Герич.

За словами лікаря, при тромбозі тонкої кишки є лише кілька годин, щоб врятувати пацієнта. Не дивлячись на це багато людей терплять біль і не звертаються за допомогою під час. Тому досить часто тромби видаляють вже з відмерлими тканинами, в яких починається некроз. Якщо некроз вразив всю кишку, то людину врятувати не вдається.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Хірург підкреслив, що останнім часом в лікарню надійшли п'ять чоловік з цим діагнозом і лише одному з них вдалося успішно видалити тромб.

У зв'язку з цим Гнат Герих порадив при перших симптомах тромбозу негайно звернутися до лікаря.

вулиці Львова, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Ольга Фреймут розповіла, як перемогла коронавірус

Як повідомляв портал "Знай.uа", Полтавець підхопив екзотичну хворобу страшніше коронавірусу

Також, "Знай.uа" писав, що карантин в Україні ризикує затягнутися, всі області можуть опинитися в " червоній зоні"