Американець Девід Альфонсо Мірамонтес прожив два роки в українському місті Самбір, як волонтер Корпусу Миру США. Повернувшись додому хлопець став ділитися з американським народом враженнями про Україну, а особливо про національну кухню. Про це розповіли у виданні LMN.

Насамперед Девід зазначив, що ядром української кухні є зернові культури. Він підкреслив, що за час перебування в Україні встиг скуштувати велику кількість страв з проса, ячменю, вівса, пшениці, гороху та сочевиці. Особливо американцеві сподобався Куліш.

Читайте Знай в Google News!

Також він не оминув увагою і український борщ, який з давніх часів любили козаки.

"Наприклад, козацька старшина, яка переїхала до Києва, зробила борщ обов'язковою стравою для міських трапез. Навіть, скажу вам більше, за один раз на стіл в заможних сім'ях могли подавати від 3-х до 5-ти видів борщу."- написав Девід.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він додав, що з українською кухнею у нього асоціюється сало, вареники і голубці. Однак особливе значення американець надає українським дерунам.

Девід підкреслив, що українські господині зробили цю страву унікальною. Приблизно вона з'явилася на початку XIX століття, коли картоплю почали вирощувати всюди і намагалися вдосконалити страви з неї.

Також деруни допомогли українцям пережити важкий період ХХ століття, коли відбувався поділ країни, війни та Голодомор. Українці готували їх з гнилої картоплі, бур'янів, сушеного листя, горіхів, щавлю тощо.

"Підсумовуючи, деруни були непохитним союзником українського народу в ці важкі часи."- додав Девід.

українська кухня, фото: LMN

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Ван Дамм влаштував бійку в Києві посеред вулиці

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополянин засадив город каллами замість картоплі і став зіркою мережі

Також, "Знай.uа" писав, що над Львовом піднімуть у повітря військові винищувачі