У Львові незабаром з'явиться мініатюрна копія храму св. Петра і Павла. Наразі меценатів заохочують долучитися до створення мінімакету.

Про це повідомив голова Галицької РА Андрій Зозуля.

Так, стало відомо, що меценатів та всіх охочих запрошують долучитися до фінансової підтримки ініціативи відтворення храму св. Петра і Павла у мінімакеті для незрячих. Макет храму св. Петра і Павла може коштувати орієнтовно 350 тис грн.

У Львові створять мініатюрну копію храму св. Петра і Павла


"Виготовлення мінімакету потребує фахової роботи і вважається витвором мистецтва, тому його вартість є коштовною. У Львові, зокрема в центральній частині міста, вже є кілька знакових об'єктів, відтворених у мінімакеті, та з інформацією шрифтом Брайля про них. Так, маємо копії храму св. Юра, львівську Ратушу, пам’ятник Тарасу Шевченкові", — повідомив Андрій Зозуля.

Місто не в змозі самостійно реалізувати цей проєкт, тому депутати заохочують всіх долучитися до фінансової підтримки.

Храм святих апостолів Петра і Павла, відомий у Львові як костел Єзуїтів — чинна церква УГКЦ у Львові. Збудована у стилі раннього бароко на початку XVII ст та є однією з найбільших сакральних споруд Львова. У 1946 році радянська влада зачинила храм.

Якийсь час церкву використовували як склад, а від 1970-х років передали наукові бібліотеці ім. В. Стефаника під книгосховище. Церкву освячено та відкрито 6 грудня 2011 року. Відповідно наступного року храм відзначатиме 10-ту річницю з часу відкриття.

Цього року за кошти міста розпочалася реставрація центрального фасаду храму св. Петра і Павла. Вартість реставрації 7,5 млн грн.

Нагадаємо, що на Тернопільщині знайшли унікальний храм зі 100-річною історією.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українців пустять у церкви, незважаючи на коронавірус.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також, "Знай.uа" писав, що на Закарпатті гаряча парочка зробила "це" під церквою.