Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає про високу (4-ий клас) пожежну небезпеку.

На Львівщині аборонено:

  • розводити вогонь в лісі та лісопосадках,
  • палити,
  • заїжджати автівкою до лісу,
  • залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я,
  • кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники й недопалки,
  • створювати смітники та спалювати відходи,
  • спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях

У таку погоду стає гострою проблема загорянь на торфовищах. Висока температура повітря унеможливлює утримання торфовищ у достатньо зволоженому стані.

Наприкінці липня й на початку серпня в Україні погода сильно натисне на жителів міст. Синоптики обіцяють, що погода буде спекотною, також вельми ймовірно, що будуть нові температурні рекорди і дуже високий рівень пожежної небезпеки. Однак з іншого боку, не виключаються також падінням температури на незначний час.

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що серпень у 2020 році буде другим місяцем після липня по підвищенню температури повітря.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Справа в тому, що середня температура серпня за останні тридцять років в Україні виросла майже на 2 градуси. Тому можна говорити про 99%, що температура повітря в серпні буде вище за будь-кліматичної норми. Кульбіда каже, що такі температурні значення підвищують рівень пожежної небезпеки.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що На закарпатське село обрушилися тонни землі

Також портал «Знай.uа» писав Де повісити ікони у будинку, аби вони оберігали від зла, хвороб та бідності

Також портал «Знай.uа» писав, що Закарпаття корчиться від диявольського потопу - водою змиває села і мости, люди не витримують

https://www.youtube.com/watch?v=LrrHL_nBUtw