На Львівщині побільшало випадків, коли містяни не можуть додзвонитися в диспетчерську швидкої допомоги.

Відповідна скарга надійшла на ім'я директора департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Ореста Чемериса.

Заявниця розповіла, що протягом тридцяти хвилин безперервних дзвінків ніхто з операторів швидкої допомоги так і не підняв слухавку. Зазначимо, що у Львівській ОДА знають що така проблема існує достатньо давно, проте вони перекидають відповідальність на операторів зв'язку.

На Львівщині містяни не можуть додзвонитися в диспетчерську швидкої допомоги


Попри це, колишній заступник керівника департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА заявив, що наразі лінії медичної допомоги дійсно перевантажені, проте зараз вони займаються розв'язання цього питання.

Андрій Васько, фото: ЛОДА


"Проблема відома. Програмне забезпечення "Централь 103" значною частиною є питанням Міністерства охорони здоров'я України. Вони ж виставляють параметри системи. Ми вже давно просимо провайдера продовжити час до 1.5-2 хвилин очікування. І паралельно працюємо над збільшенням кількості диспетчерів, щоб швидше опрацьовувати виклики," - завив Андрій Васько.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нещодавно Знай повідомляв, що маленький українець поборов рідкісне захворювання головного мозку, яке поставило під загрозу його життяю Блоагодаря волонтерської допомоги і засобів українців дитина зміг перемогти.

Знай писав, що молода львів'янка потребує допомоги і підтримки. Радість материнства затьмарив рак. Жінку нещодавно прооперували в Німеччині і видалили пухлину з головного мозку, але тепер їй потрібно дороге лікування. родина просить допомогти зібрати кошти.

Нагадаємо, Знай передавав, що маленький львів'янин вже три роки зі своїх 6 років провів у лікарнях. Він бореться за своє життя з раком і зараз, як ніколи йому необхідна підтримка українців.