Незабаром у Новояворівську з’явиться мурал, присвячений відомому українському музиканту Скрябіну.

Про це повідомляє інформаційний портал “Львівська Пошта”.

Так, стало відомо, що до дня народження Андрія Кузьменка у Новояворівську з’явиться мурал, присвячений музиканту. Після цього у Львові планують облаштувати сквер його пам’яті. Батьки видатного музиканта вже дали на це згоду.

Важно переоцінити значення Андрія для українців. Мама Андрія каже, що їй дуже дбається по-щирому дружня цитата шанувальника Кузьми з Тернополя, яку обрала для епіграфу до книжки «Моя дорога птаха» Ольга Кузьменко, мама Андрія:

«Кузьміч, ну ти, конєшно, крутезний чувак! Ні одне твоє слово тепер не залишається без уваги, ти чуєш? Кожна пісня, кожне інтерв’ю, кожне відео, аудіо… Все, що ти говорив, про що мислив, тепер наче якесь вчення… Ти що, якийсь Нострадамус? Бо багато з того, що ти співав і говорив, стало пророчим! Андрюха, і пішов ти від нас теж як справжня зірка, що так яскраво світила і після себе залишила ще яскравіше гало… А я впевнений, що ти живий і десь там даєш концерти, качаючи своїм сивуватим хаєром, і матюкаєш цю всю погань…».

Після страшної аварії у якій загинув Кузьма у різноманітних містах України почали встановлювати пам’ятники та облаштовувати алеї імені музиканта. Але у Львові досі ніякого пам'ятного знаку музикантові не з'явилося.

Кузьма Скрябін, скрін з відео
Кузьма Скрябін, скрін з відео


«Історія зі сквером пам’яті Андрійка у Львові тягнеться вже довго. Його хотіли робити неподалік бібліотеки імені Стефаника, але реалізацію постійно відтягували. То локацію хотіли міняти, то в самому проєкті тодішньому архітекторові щось не подобалось, то грошей не вистачало. У міську раду я тоді, звісно, находилась. Рік тому ми вирішили відмовитись від цього проєкту», – пояснює мама музиканта.

Уже незабаром мурал із зображенням Андрія з’явиться на фасаді новояворівського Палацу культури «Кристал». Його відкриють 17 серпня, це буде своєрідний подарунок музикантові на його 52-ий день народження.

Розмір муралу становитиме 10 на 6 метрів, його автором буде відомий львівський мураліст Святослав Владика.

У Новояворівську з’явиться мурал, присвячений Скябіну. Фото: Львівська пошта.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легендарний український співак, фронтмен гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко вже давно став кумиром мільйонів. Його вислови фанати давно розібрали на влучні цитати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Адель приміряла сукню, яку носила до свого колосального схуднення — різниця приголомшлива

Також "Знай.ua" писав, що Мер'єм Узерлі з "Величного століття" розповіла про труднощі у вихованні доньки