Старі фотографії мають особливий шарм та багато цікавих деталей. Іноді з подивом дивишся на старовинні світлини, адже навіть тоді люди були справжніми стилягами. Вони багато часу приділяли своїй зовнішності, в них було продумано практично все: одяг, зачіски, зовнішній вигляд, аксесуари та навіть взуття.

Пропонуємо вам подивитися як виглядали львів'яни сто років тому. З кожним роком в мережі інтернет з’являться все більше і більше фото, які раніше були невідомі загалу. Чудовим джерелом є аукціони та їх архіви. Сьогоднішню колекцію фото вдалось виявити в архіві одного із польських аукціонів. Фото датуються кінцем ХІХ – початком ХХ ст.


Впевнені, що в родинних альбомах львів’ян теж є подібні світлини, кожна із яких є цінною реліквією, інколи єдиною згадкою про предка. Такі фото варто оцифрувати і цінувати, адже з кожним роком вони все більше пошкоджуються.

Жінка з Львова, фотосалон «Аделя», 1900-ті рр.

Жінка та чоловік, Львів, 1900-ті рр.

Жінка з Львова, фотосалон «APOLLO», поч. ХХ ст.

Родина з Львова, кін. ХІХ-поч. ХХ ст.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Жінка з Львова, фотосалон «Ż. KLAFTEN», кін. ХІХ-поч. ХХ ст.

До слова, на початку Другої світової війни Львів був у складі Польщі, але з вересня 1939-го і до кінця червня 1941 року він управлявся радянською владою і увійшов до складу УРСР.

Коли 30 червня 1941-го німці захопили місто, влада у Львові знову змінилася. На той момент у Львові було понад 200 000 євреїв - 100 000 з них втекли з окупованої німцями Польщі. Вже з 1 липня 1941 року у Львові почалися єврейські погроми. У місті почали з'являтися листівки, які називали євреїв "розпалювачами війни", "вбивцями українців і поляків", передає портал Тelegra.

У березні 1942 року німці почали депортувати євреїв з гетто в табір смерті Белжець. До серпня 1942 року були депортовані і вбито понад 65 000 євреїв. Багато були відправлено на примусові роботи в довколишній Янівський табір, в якому одночасно перебувало близько 11 тисяч євреїв.

До грудня 1942 року, за даними історика Філіпа Фрідмана, загинуло близько 100 тисяч львівських євреїв.

Нагадаємо, що кривавий слід Гітлера: фільм про Голокост знімають у Львові, коли чекати прем'єри

Раніше Знай.uа повідомляв, в Вінниці діти не підуть до школи 1 вересня.

Також Знай.uа писав, день пам'яті загиблих захисників України 2019 вперше відзначають в цьому році.