Сьогодні вранці, 16 липня, на площі перед пам’ятником Т. Шевченку зібрались сотні львів’ян, аби висловити свій протест проти скандального законопроєкту «Слуги народу» Максима Бужанського, про зросійщення української освіти (законопроект 2362).

До участі в акції долучились активісти, а також представники різних партій Львівщини, пише "Четверта студія".

джерело: 4studio
джерело: 4studio

“Цього тижня «Слуги народу» спільно з ОПЗЖ планували протягнути в парламенті законопроект № 2362 «слуги народу» Бужанського, мета якого – тотальна русифікація української освіти. Саме такий «подарунок» підготувала монобільшість до 30-річчя Декларації про державний суверенітет України та року із набуття чинності Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Цей проект є найбільшою загрозою українській мові й освіті, бо передбачає внесення змін у закони про мову і про освіту”, – зазначають активісти.

джерело: 4studio
джерело: 4studio

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Серед мітингувальників були присутні представники політичних сил, активісти та небайдужі мешканці. В руках вони тримали прапори України та плакати із написами, зокрема, "Одна єдина мова України", "Мова буде жити", "Закон №2362 – рашистський", "Макс Бужанський – пес радянський", "Ганьба!".

Цікаво те, що міський голова Львова Андрій Садовий та партія “Самопоміч” не підтримали акцію на захист української мови.

джерело: 4studio
джерело: 4studio

Про це повідомила у Фейсбуці журналістка та блогер Ольга Березюк.

За її словами, на захист української мови у Львові вийшли всі демократичні сили і громадські діячі.

“На захист української мови у Львові вийшли всі демократичні сили і громадські діячі. Немає тільки «Самопомочі»- партіі мера.
І як після цього читати їхнє гасло «підтримай своїх».
Це точно свої? ”, –написала Березюк.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Геращенко запропонувала Бужанському "помірятися язиками"- і це не те, що ви подумали

Як повідомляє портал «Знай.uа» Львів'яни покажуть Путіну різницю між "языком" і "мовою"

Також «Знай.uа» писав, що Українці повісили "Закон про мову" в центрі Києва - "Руки геть!"