Депутати Трускавецької міської ради ніяк не прокоментували свою позицію щодо захисту української мови.

Про це повідомляє інформаційний портал Джерела Трускавця.

Депутати Трускавецької міської ради не оприлюднили свою позицію на захист української мови. Через це складається думка, що вони підтримують ініціативу «Слуг народу» щодо русифікації суспільства.

Варто зазначити, що мер Трускавця Андрій Кульчинський є представником партії “Самопоміч”. Проте ця партія проігнорувала позачергове виїзне засідання Львівської обласної ради щодо захисту української мови у Києві.

Мер Трускавця Андрій Кульчинський


“Можу точно сказати, представників якої фракції точно не було – “Самопомочі”. Я хотів дати слово представникам цієї фракції, а працівники апарату повідомили, що жодного члена фракції “Самопоміч” немає. Мабуть, на це є дві причини: або у них були важливіші справи, або їх все влаштовує”, – повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Варто зазначити, що міський голова Львова Андрій Садовий та партія “Самопоміч” не підтримали у Львові акцію на захист української мови. Проте на цій акції були присутні всі демократичні сили і громадські діячі міста.

“Немає тільки “Самопомочі” – партії мера. І як після цього читати їхнє гасло «підтримай своїх». Це точно свої?”, – писала журналіст та блогер Ольга Березюк.

Нагадаємо, шо депутати Львівської обласної ради зібралися під будівлею Верховної Ради на підтримку української мови.

Вони виступають проти законопроекту № 2362 "Про внесення змін в деякі законодавчі акти щодо навчання державною мовою у вищих навчальних закладах".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що п'ятниця, 17 липня почалася у активістів з мітингу, який проходить під Верховною Радою України. Вся справа в скандальному законопроекті Бужанського.

Як повідомляв портал "Знай.uа" гуцули змогли відстояти Верховинський район. Після переговорів жителів Верховинського району з кількома депутатами, фракція "Слуга народу" попросила зняти з розгляду законопроект "Про створення і ліквідації районів".

Також, "Знай.uа" писав, що 16 липня, під стінами Івано-Франківської ОДА пройшла акція в підтримку української мови.