Через сотні років мешканці Львова забудуть про маршрутках та інше наземному транспорті, катаючись на безшумних і комфортних гиперлупах. Про майбутнє міста без маршруток розповів журналіст видання “То є Львів” Юрій Мартинович.

В майбутньому українців пересадять на модерні гиперлупы, які будуть доставляти громадян з міста в місто, ковзаючи по повітрю. Молоде покоління вже забуде про старих поїздах, метро, трамваях, тролейбусах і, звичайно ж, маршрутках.

Львівський пенсіонер Микола Радехівський залишиться одним з тих, хто буде пам'ятати останні дні маршруток. У свої 19 років він і сам став водієм "жовтої красуні", правда їх "роман" тривав всього кілька днів, оскільки всі маршрутки були ліквідовані.

Маршрутка-гиперлуп / фото: То є Львів

Коли Миколу запитали, що він пам'ятає про ті часи, він розповість про натовпи пільговиків, переповнених салонах, шумі і гаморі, а також про напівзруйнованій маршрутці, яку водив. Всі ці спогади викликають у нього лише позитивні емоції, тому він вирішив поновити справу маршрутного таксі, щоб давати людям нові емоції та історії для оповідань.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Йому вдалося відшукати на сайті раритетів жовтий "Богдан", який знаходився в терпимо жахливому стані. Дещо модернізувавши його, він знову вийшов на вулиці міста. Люди з захопленням дивилися на диво, якого Львів не бачив вже десятки років. Микола став шанованим гідом, катаючи, іноді безкоштовно, жителів і гостей міста чисто заради розваги.

Кожен раз він підходив до поїздки оригінально, щоб видавити з людей почуття злості. Він використовував перевірені часом прийоми – включав шансон, вимикав піч взимку, курив під час автопілота і розмовляв з пасажирами про чудеса минулих років.

Микола якось сказав в одному інтерв'ю наступне:

«Маршрутки не варті того, щоб на них їздити, і вони варті того, щоб їх пам'ятати ...»

Нагадаємо, що в аеропорту Львова встановили термінали ПЛР-тестування на COVID-19.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Львові головний залізничний вокзал отримав нову підсвітку.

Також Знай.иа писав, що у львівській мерії відповіли на питання, як і чим місцеві жителі можуть потрапити вчасно на роботу.