Семеро художниць зі Львова пишуть ікони в Збаразькому замку. Таким чином вони хочуть поповнити фонди заповідника.

Про це повідомляє Суспільне Тернопіль.

Так, семеро львівських художниць взялися за створення нових ікон за зразком чотирнадцятого та шістнадцятого століть.

"Звичайно, що є авторські іноки, але ми працюємо в техніці наслідування. Ми собі не дозволяємо будь-яких відхилень", - каже Ольга Бойко-Гринчук, учасниця пленеру іконописців.

Скріншот

Основою для створення ікон за старим зразком є висушені липові дошки, які заґрунтовані желатином із кролячого жиру. Кожен етап роботи у цій техніці потребує дуже багато сил та витримки.

Таким чином львівські художниці дотримуються традиції українського малярства. Художниці використовують фарби лише з натурального пігменту. За тиждень такого мистецького планера кожна з художниць має написати мінімум одну ікону.

Таку ініціативу організовано для поповнення фонду ікон заповідника Збаразький замок.

Семеро художниць пишуть ікони у замку на Тернопільщині

Випускниці художньої іконописної школи Українського католицького університету у Львові пишуть ікони на Тернопільщині в Збаразькому замку. Щодня вони розпочинають роботу об 11 годині і завершують о 20-й. Докладно про цей мистецький пленер у нашому відео.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще
Geplaatst door Суспільне Тернопіль op Woensdag 15 juli 2020

До слова, до Львова незабаром приїде представник Ватикану Кардинал Конрад Краєвський.

Так, стало відомо, що у вихідні, 17–18 липня, у Львові перебуватиме представник Ватикану, Папський елемозинарій (розподілювач милостині) Кардинал Конрад Краєвський. Відомо, що представник Ватикану відвідає Львів на запрошення Митрополита і Архієпископа Львівського РКЦ Мечислава Мокшицького.

Однією з головних подій візиту стане освячення території будівництва Дому для самотніх та бездомних жінок у Львові та освячення храму св. Йоана Павла ІІ (Львів-Сокільники).

Нагадаємо, що Православна церква України повинна була провести традиційний Хресний хід. Проте в 2020 році захід не відбудеться. Синод ПЦУ прийняв рішення скасувати Хресний хід через пандемію COVID-19.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Закарпатті злодій-безбожник пограбував церкву. Правоохоронці встановили, що, крім іншого, пропали ні багато ні мало 200 доларів, 2270 гривень, а також церковна чаша і хрест

Також,"Знай.uа" писав, що 14-го липня відійшов на той світ єпископ Мукачівської Греко-Католицької єпархії - владика Мілан Шашік.