У Львові городяни і волонтери очистили центр міста від гір сміття. У загальній складності зібрали 60 пакетів побутових відходів. Суботник організувався завдяки місцевій жительці, яка жахнулася, коли побачила реальне положення справ на горі Шуманівка. Про це пише Галнет.

Прибирання організувала Леся Шеренговская спільно з волонтерами «Будуємо Україну разом». 5 липня небайдужі львів'яни об'єднали зусилля і влаштували прибирання в парковій зоні. 25 волонтерів та ініціатори пройшли тільки частину парку і зібрали 60 пакетів мотлоху.

Леся Шеренговская розповіла, що вона з чоловіком переселилися в цей мікрорайон на початку весни і під час прогулянки вони натрапили на Шуманівку. Жінка зазначила, що в очі відразу впало жахливе стан парку. Вона зробила пост в соцмережі і запропонувала навести порядок. Однак відразу ж ввели карантин, і ідея на час залишилася ідеєю. Проте пізніше пост побачили волонтери та активісти «Будуємо Україну разом». Далі справа закрутилося.

Волонтери у Львові очистили від сміття парк Фото: скріншот

На прибирання території Шуманівки прийшли жителі району та волонтери. Волонтери пояснили, що підсумок зусиль і радує, і засмучує, так як сміття прибрано тільки на частині парку, а інша частина також у відходах.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Леся Шеренговская розповіла, що цей парк – відмінне місце для сімейного відпочинку. Тут можна відчути себе в Карпатах. Також вона вважає, що тут може бути місце відпочинку для молоді та дітей з батьками. Вона каже, що тут планують побудувати каплицю, але ще хочеться бачити організований простір для відпочинку молоді та дітей.

Нагадаємо, Знай писав, що в Дніпрі футбольні фанати вийшли на суботник на стадіоні.

Знай писав, що в Києві засікли водія, який "навалив купу сміття прямо на узбіччі.

Нещодавно Знай передавав, що в Запоріжжі утворилася несанкціоноване звалище останків тварин.