У Львівській області в найближчі дні оголосили штормове попередження, що може призвести до нових підтоплень. Відповідне попередження з'явилося на офіційному сайті ГУ ДСНС у Львівській області.

Повідомляється, що в період з 4 по 5 липня в області очікують добігання паводкової хвилі з підйомом рівня води. У зв'язку з цим рятувальники попередили жителів прирічкових районів про можливі підтоплення і оголосили штормове попередження.

Синоптики обіцяють підйом води на 1,3-1,8 метрів в річці Дністер на ділянці Розділ-Журавно. А ось Самбірському району Львівської області пощастило менше – рівень води на річці Стрв'яж біля села Луки підніметься на 2,5-3,5 метрів.

У Львівській області оголосили штормове попередження / скріншот з відео

На тлі підвищеної водності, затоплення заплави, сільськогосподарських угідь, можливе досягнення відміток початкового затоплення окремих хозобъектов і будинків, прирічній інфраструктури.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Варто відзначити, що рясні дощі на Західній Україні призвели до критичного рівня води в гірських річках Карпат. У зв'язку з цим, найближчі області зіткнулися із сильними підтопленнями, загибеллю людей і руйнуванням інфраструктури: прорвані дамби, змиті мости, розмиті дороги і затоплені населені пункти.

Нагадаємо, що на Львівщині очікується зростання рівня води в річках.

Як повідомляв портал Знай.иа Львівщину знову накрила негода, сильні дощі та град.

Також Знай.иа писав, що у Львові біля одного з багатоповерхових будинків обвалилася стіна, яка стримувала шар ґрунту.