У Львові біля одного із багатоповерхових будинків обвалилася стіна, яка стримувала шар ґрунту. Лише дивом зсув не забрав із собою припарковані поруч автомобілі. Про це повідомили у спільноті «Варта 1» у соцмережі Facebook.

Зазначається, що зсув трапився на вулиці Лазаренка, 38, поблизу гуртожитків. Свідки кажуть, що стіна впала вночі, а звук був схожий на гуркіт грому. Територія, на якій розташовано багатоповерхівку і стіну біля неї, належить Університету "Львівська політехніка".

Скрін, Facebook

«Це повний треш! Політехніка хотіла поставити ще 14-поверховий будинок поміж тими гуртожитками. То тепер, коли той типу інвестор (подейкують, що це Лев девелопмент з Малоголосківської і ще кількох точок) відновить підпірну стінку - то людей нагнуть, щоб ту 14-поверхівку гаратав... Поміж і так щільно розташованими гуртожитками. Ви серйозно?! А руйнуватися підпірна стінка почала після побудови «Авалону» на Бойківській. В нас - зсувні ґрунти, у Львові - плавуни!», - обурюється автор посту Олеся Дацько.

«Буквально восени місцеві активісти показували мені цю підпірну стінку на Лазаренка і казали: впаде! Ми вигадуємо? Ми перебільшуємо?!!», - додає Ірина Юзик.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

Фото: Суспільне. Львів
Фото: Суспільне. Львів

Фото: Суспільне. Львів
Фото: Суспільне. Львів

В університеті стверджують, що 2 липня домовилися з інвестором, який мав замінити підпірну стінку та комунікації під нею, однак стіна впала раніше початку робіт.

Нагадаємо, що на Львівщині через негоду може обрушитися житловий будинок.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Львівщині від підтоплення постраждали жителі 18 населених пунктів.

Також Знай.иа писав, що в Житомирської області блискавка під час грози пронизала мати 9 дітей, але жінці вдалося вижити.