На Львівщині затримали високопосадових розкрадачів лісу, серед яких головний лісівник і кілька його підлеглих.

Про це повідомила у Фейсбуці прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

Так, стало відомо, що правоохоронці затримали головного лісівника області та службову особу комунального лісового підприємства, що систематично возила для свого шефа гроші від продажу лісу. Прокуратура з'ясувала, що ініціатор злочинної схеми скористався повноваженнями та вимагав від підлеглих щомісячну неправомірну вигоду в розмірі 30-40 тис грн від кожного.

патрульна поліція, скріншот з відео
патрульна поліція, скріншот з відео


"На даний час зафіксували передачу 17.8 тис грн та 300 $ чергової частини «траншу» від керівника районного підрозділу до обласного. Обидвох затримали «на гарячому», причетність інших встановлюємо. Готуємо підозри та клопотання про обрання запобіжних заходів, а також відсторонення від посад", - зазначила прокурорка.

За результатами досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника обласного лісогосподарського підприємства (за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.368 КК України); керівника лісогосподарського підприємства районного рівня; двох його підлеглих (за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених за ч.3 ст.191, ч.3 ст.369 КК України).

За це вище вказаним особам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, що на Львівщині від підтоплення постраждали жителі 18 населених пунктост.

Як повідомляв портал Знай.uа у Львові місцеві правоохоронці врятували чоловіка, який хотів вчинити самогубство.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Також Знай.uа писав, що у Львові вшанували пам'ять військового медика Івана Гайди, який загинув від коронавіруса.