Мер Львова Андрій Садовий хоче витратити 3 мільйони євро на реконструкцію трамваїв, але місцеві депутати проти цього.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Так, стало відомо, що Андрій Садовий закликав львів'ян підписати петицію за громадський транспорт, доступний для маломобільних груп населення.

Андрій Садовий, скріншот з відео
Андрій Садовий, скріншот з відео


«Ніколи б не подумав, що на посаді міського голови буду закликати львів'ян підписувати петиції. Але очевидно, правильні речі потребують громадської підтримки. На найближчій сесії ми голосуватимемо за отримання коштів від ЄІБ для переобладнання вже наявних трамваїв на низькопідлогові. Громадський транспорт має бути доступним для кожного! - зазначив в дописі мер Львова Андрій Садовий.

Садовий зазначив, що під час минулої сесії депутати не підтримали це рішення, тому він змушений звертатися до львів'ян, адже така ініціатива є надзвичайно важливою для міста.

Нагадаємо, у четвер, 28 травня, на сесії міської ради депутати не підтримали ухвалу про надання місту запозичення в сумі 3 млн євро від Європейського інвестиційного банку для реконструкції міських трамваїв з облаштуванням пониження для маломобільних груп.

Як повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури, така модернізація передбачає оновлення на 80% трамвайного вагона. Вартість реконструкції одного трамвая — орієнтовно 300−600 тис євро, а купівля нового трамвая обійдеться бюджету міста в рази більше — 1,8 млн євро.

Нагадаємо, львів'яни на карантині сіли на газову голку — шалені борги за комуналку.

Як повідомляв Знай.uа, Садовий втратив півмільярда на паралізованих тролейбусах.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Знай.uа писав, у Тернополі студентів спокутують під "спиртовим душем" - ніякий вірус не пройде.