11 червня, буревій у Львові наробив лиха на Личаківському кладовищі. Негода знищила десятки дерев, які пошкодили понад 70 пам’яток. Як наслідок – десяток повністю повалених дерев, потовчені надгробки та пам'ятники і завалені проходи. Прибирати та відновлювати цвинтар від завалів будуть ще тиждень.

Про це пише ZAXID.NET

"Буревій пройшов тут таким коридором-дугою тому всі дерева на шляху, які впали і були пошкодженні це в межах того коридору, в інших секторах падінь навіть гілок немає", – зазначив директор музею «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай.

За словами Нагая, в музеї практично пронісся буревій, який пошкодив усі об’єкти та дерева, які опинилися на його шляху.

“Ми обстежили територію, складаємо узагальнений акт, адже деякі елементи ще знаходяться під деревами. Буревій звалив 10 повноцінних дерев, 20 розламало навпіл, також по території розкидано близько 100 масивних, середніх і дрібних гілок”, — розповів Михайло Нагай.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

фото: Український репортер
фото: Український репортер

Як повідомив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, через падіння дерев на цвинтарі пошкоджено 72 надгробки та 4 цінні пам’ятки.

«Для відновлення цих 4 пам’яток необхідно 500 тис грн. Над їх відновленням вже працюють фахівці-реставратори. Це буде коштом українсько-польської програми. Однак необхідно буде до 100 тис грн додатково виділити з бюджету для Личаківського цвинтаря», — розповів Андрій Москаленко.

фото: Український репортер
фото: Український репортер

Загалом, комунальники після негоди прибирають повалені дерева та відновлюють обірвані дроти по усьому Львову.

Обязательно подпишись на наш канал в Viber, чтобы не пропустить самое интересное

Напомним, ранее Україну потріпав потужний ураган – руйнівні наслідки потрапили на камеру

Как сообщает портал «Знай.ua» У Дніпрі стихія "втопила" в калюжах гордість Філатова за 102 мільйони, - "Перший тест дощем провалено"

Также «Знай.ua» писал, что Комунальники Кличка прогавили "втомлене" дерево, - 4 авто на друзки, крайніх не знайти