У Львові мати з дитиною, яка страждає на аутизм, стали учасниками прикрого інциденту із контролерами. Про це на своїй сторінці розповів депутат Ігор Зінкевич, керівник громадської організації «Варта 1» у соціальній мережі Facebook, посилаючись на Центр дозвілля дітей з аутизмом Зіник Юлії.

За словами мами хлопчика з аутизмом, вони із сином зайшли до трамваю, щоб їхати до дитячої лікарні. Вона наголосила, що завжди сплачує за проїзд.

Цього разу дитина нервувала, не хотіла вдягати маску, скидала її та кричала. Хлопчикові – п’ять років, однак через хворобу він ще не вміє говорити. Одна з пасажирок поступилася жінці з дитиною місцем, мати спробувала всадити сина та заспокоїти, однак той відбивався і кусався.

«Три хвилини, рівно стільки часу між поліклінікою і кінотеатром. Зайшли контролери. Білява огрядна жінка і з нею кілька величезних чоловіків. Тоді я згадала про квиток», — пише жінка. За її словами, контролер «почала дивитися в її телефон та не дала можливості купити квиток, закриваючи QR-код та штовхаючи».

“Три хвилини, людоньки! Я змагалась з сином за крики і маску! Тому що карантин! Тому що трамвай!», - додає вона у розпачі, наголошуючи, що контролери накинулися на неї із критикою, звинувачуючи у поганому вихованні дитини.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Та яке ви маєте право таке говорити?! Ви знаєте, яка я мати? Ви знаєте, що таке п’ять років не спати ночами, бо син кричить? Чи може, ви розумієте, що таке впродовж п’яти років спати по чотири години і кожен день мотатися між лікарями, психіатрами і спеціалістами? Чи може ви знаєте що таке привчати дитину до натовпу, до замкнутих приміщень, щоб не верещав? Цього не навчити аутиста вдома, тільки в реальних ситуаціях!», - наголошує вона, додаючи, що син ще 15 хв після того плакав від переляку.

У ЛКП “Львівелектротранс” прокоментували ситуацію, зазначивши, що їм прикро за неналежну поведінку контролерів, і в подальшому зі співробітниками буде проведено виховну бесіду щодо поведінки. Однак нагадали, що пасажири трамваїв мають бути у масках, проїзд має сплачуватися одразу, а пільг для інвалідів під час карантину немає.

«На кого в суд? Вони формально праві. Щоразу, коли бачу як вони в трьох, вчотирьох накидаються на свою жертву, хочеться відіпхнути їх, відгородити. коли контролер -жінка верещить мені в очі на моє прохання бути людяною до дітей , що її їсти хочуть і вона має заробити на їхні харчі. Так, люди сачкують, забувають заплатити, свідомо не платять», - пишуть у коментарях.

Нагадаємо, львів'яни на карантині сіли на газову голку — шалені борги за комуналку.

Як повідомляв Знай.uа, Садовий втратив півмільярда на паралізованих тролейбусах.

Знай.uа писав, у Тернополі студентів спокутують під "спиртовим душем" - ніякий вірус не пройде.