У Львові до Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги екстренно доставили 55-річну львів'янку, у якої розірвалася аневризма черевного відділу аорти і розвинувся важкий геморагічний шок через велику крововтрату. За той час, поки жінка потрапила в лікарню, вона втратила 2 літри крові, крім того ще 1,5 літри під час операції. Летальність такого діагнозу навіть в країнах з найбільш розвиненою медициною становить 90%.

Про це розповіла завідуюча відділенням анестезіології та інтенсивної терапії лікарні Наталя Матолинець порталу ZAXID.NET.

Комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги (Львів). Фото: То є Львів

Так повідомляється, що жінку відразу направили в операційну. Операція тривала майже 5 годин. Хірурги видалили частину аорти, що розірвалася і замінили її штучним протезом. Пацієнтка втратила багато крові, тому їй довелося вливати компоненти крові.

Рівно через день судинні хірурги прооперували ще одну 57-річну львів'янку з подібним діагнозом. У неї в черевному відділі аорти утворився тромб, який повністю перекрив рух крові до ніг. Якби хворий вчасно не прооперували, їй загрожувала ампутація нижніх кінцівок.

Відразу після обстеження на комп'ютерному томографі жінку взяли в операційну. Хірурги побоювалися, що можуть виникнути непоправні зміни в м'язах і шкірних покривах нижніх кінцівок, що призведе до ниркової недостатності і ампутації ніг. На щастя, все обійшлося. Частина аорти, де був видалили тромб і замінили її на штучний протез.

Для хірургів Клінічної лікарні подібний досвід був вперше, однак він увінчався успіхом. На даний момент стан пацієнтів стабільний і вони продовжать реабілітаційне лікування у відділенні судинної хірургії.

Нагадаємо, Знай писав, що в Тернополі збирають кошти на лікування тяжко хворої дитини.

Також Знай повідомляв, що молода тернополянка просить допомогти зібрати кошти на операцію по пересадці нирок.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в Тернополі засудять двох лікарів за смерть дитини.