Львів маж стати столицею! Таку думку висловив Олег Пилипенко у своєму електронному зверненні Президенту України, передає "четверта студія".

Активісти громадської платформи "Королівський Львів" вважають, що місто Лева може стати столицею України. Все через те, що Львів має багатовікову історію, красиву архітектуру та просто унікальну атмосферу комфорту.

Олег Пилипенко


Взагалі виникнення столиць тісно пов’язане з історією утвердження державності, тому для кожної столиці є своя історія виникнення і подальшого розвитку. Столиця маж бути не лише головним містом країни, а й певним символом держави та нації.


“Ще Грушевський наголошував, що Галичина з її Львовом є Український П’ємонт, та всеукраїнська фабрика, де мусить вестися національна робота для цілої України. Сьогодні маємо аналогічну ситуацію, коли в Києві значуща частина населення не лише вживає в щоденному побутовому і діловому спілкуванні мову агресора і окупанта – російську, а банально пишається цим. За таких умов у Києві не може повноцінно розвиватися українська культура, зберігатися українські традиції, відтворюватися той національний дух, який єдиний центр має випромінювати в усі, навіть якнайвіддаленіші закуточки держави", - прокоментував свою ідею активіст громадської платформи "Королівський Львів", Олег Пилипенко.

Активісти зазначають, що у державі вже багато років щось йде не так, тому саме зараз потрібні не тривіальні підходи.

"Чи можна сьогодні назвати Київ символом єдності українців? Міркуйте, на місці іноземного туриста, яке місто України ви обрали б, щоб побачити українців та українську культуру?

Столичний статус надасть додаткові можливості реалізації науково-інтелектуального потенціалу міста. Бізнес довіряє столичній владі – отож зростуть прямі інвестицій" - каже Олег Пилипенко.

Також активісти пропонують, як компроміс у Львові розташувати окремі вищі органи державної влади. Для прикладу Конституційний суд в Німеччині та Словаччині знаходиться не у столиці.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львів'яни пітніють в пекельних чергах на транспорт, доводиться чекати годинами - "Садовий, де маршрутки?"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Садовий залишив львів'ян під замком, - рано раділи, карантин не закінчився

Також «Знай.uа» писав, що Садовий засвітив жебрацьку декларацію, зате дружина мера Львова "заробила" сім мільйонів