На польсько-українському кордоні з'явилися нові "бізнесмени", які монополізують ринок автобусних перевезень.

Про це повідомив польський активіст Tomasz Baart.

Так активіст розповів, що раніше через кордон курсували приватні автобуси, вони перевозили мандрівників за 50 злотих у напрямку до України. Але згодом такий бізнес повністю зник після відкриття пішохідного переходу в Медиці.

" Зазвичай групі належить від кількох до десятка старих автобусів. Організатори об’єднують мандрівників у групи з 8-9 осіб (кількість місць в автобусі), вони вибирають одну особу з водійським посвідченням категорії В, яка стає водієм.

Вартість проїзду стягується заздалегідь, і організатори не несуть відповідальності у разі відмови у в'їзді до Республіки Польща. Відразу після перетину кордону автобус підбирають на польській стороні члени групи організатора. Мандрівники їдуть далі в Польщу разом з іншими українськими перевізниками. Автомобіль, після реорганізації групи з 8–9 осіб у Польщі, відправляється тим самим маршрутом", - пише активіст.

Фото Tomasz Baart


Активіст зазначає, що така поїздка коштує 100 доларів за людину, організатор на одному "колі" заробляє близько 1800 доларів.


Після запуску пішохідного переходу Шегині/Медика все частіше чути про стягнення всіляких зборів за право вивезення людей від і до кордону.

" Перетинаючи кордон пішки, українців не допускають до автобусів, які не контролюють група, показана на знімках. Один із них із зошитом на фотографії перевіряє та визначає, хто може приймати пасажирів, а хто не може. Інформація показує, що протягом дня група діє з обережністю, її активність вночі посилюється", - пише активіст.

Фото Tomasz Baart

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще


Активіст зазначає, що дістатися до кордону у таких "бізнесменів" коштує набагато дорожче. Наприклад, з КПП Медика до залізничного вокзалу Перемишля можна дістатися за 2-3 злотих автобусом, а далі поїздом на 69 злотих до Варшави. Проїзд автобусом з українським "перевізником" за цим маршрутом коштує 150-300 злотих.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зниклий на заробітках в Італії українець "воскрес" і розкрив правду про поневіряння на чужині.

Як повідомляв Знай. ua, заробітчани з Мукачевого оселилися на сміттєзвалищі заради мізерних копійок.

Також Знай. ua писав, що львів'янам дозволили ходити на заробітки в Польщу пішки.