Нажаль, Львівщина одна з регіонів, де спостерігається найбільша кількість випадків захворювання на коронавірус за добу.

Вихід із карантину, буде поступовий і матиме поетапність у 10 днів, у регіонах і залежатиме від трьох критеріїв. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Враховуватимуться три критерії: захворювання за останні 7 днів на 100 тис населення, заповненість ліжок у лікарнях, яка не має перевищувати 50%, і кількість тестування у кожному регіоні, яка дає реальну картину», – акцентував міністр Максим Степанов.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Якщо Львівський регіон відповідатиме визначеним критеріям, то зможе перейти на наступний етап 22 травня, після цього і 1-го червня, далі 10-го і 21-го червня.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

«В залежності від епідемічної ситуації і відповідності регіонів критеріям – послаблення відбудеться, або ні. Такий адаптивний карантин – це практика стримування розповсюдження коронавірусної інфекції», – сказав Степанов.

У той же час, як повідомила сьогодні заступниця мера Львова Галина Слічна, подальші послаблення карантинних обмежень, скоріш за все, не стосуватимуться областей, де є значна кількість нововиявлених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

Засідання уряду має відбутися завтра, 20 травня. Карантин планують послаблювати і дозволити роботу готелів (окрім хостелів, без дії ресторанів в готеля), спортивних змагань без глядачів. Також планують дозволити роботу дошкільних навчальних закладів, відновити міський транспорт.

вулиці Львова, скріншот з відео
вулиці Львова, скріншот з відео

«Є інформація, що ті області, де є на сьогоднішній день високі показники, то, можливо, там не буде дозволу на ці пом’якшення. Насправді ми потрапляємо в ту категорію, тому що, наприклад, сьогодні ми маємо другий результат серед усіх областей України за кількістю підтверджених ПЛР-тестів від загальної кількості проведених. Тобто ми маємо 32 підтверджених ПЛР-тести. Це 12%. За неділю ми мали фактично 24% – це 47 було підтверджених. Ми за показниками неділі фактично очолили антирейтинг за кількістю добових підтверджень», — наголосила Галина Слічна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні знову пом’якшать карантин, коли запрацюють готелі, метро і дитячі садочки

Як повідомляє портал «Знай.uа» Коли в Україні дозволять перельоти, у МОЗ заговорили про відкриття авіасполучення

Також «Знай.uа» писав, що "Працюють садки, працюють батьки!" - у Києві Кабмін штурмує натовп голодних розлючених українців