Львів’янка Світлана Вікторівна втратила на Донбасі єдиного сина, та довго боролася за те, щоб знати правду про події того часу. Про це пише «Прикарпаття Online».

У пошуках своєї дитини жінка побувала у 33 населених пунктах Донбасу, тричі бувала на полі бою, де загинув її син. Вона відвідувала морги та лікарні, розвішувала фото сина на вулицях. Однак її син-танкіст, Артем Абрамович, виявився загиблим 12 серпня 2014 року у бою із російськими окупантами. Він прикривав відступ товаришів, лишившись сам на сам із ворогом.

Екіпаж танку довгий час вважали зниклим безвісти, тому матір не втрачала надії знайти сина живим. Ще немовлям Артем у віці чотирьох місяців тяжко захворів та потрапив до реанімації, матері казали, що дитині не вижити. Однак він зумів не лише залишитися живим, але й вирости сильним хлопцем, та вступив у Львівську академію сухопутних військ.

Матір впевнена, що, якби Артем не став військовим тоді, то точно пішов би добровольцем у 2014 році. «Він завжди був борцем за правду», — додає вона.

Закінчивши академію 2011 року, Артем став командиром танкового взводу.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів
Показати ще

Про те, що його відправляють до АТО, матері не казав.

«Коли його проводжали, я дуже довго бігла за маршруткою, у якій він їхав…», - згадує жінка.

Пізніше завдяки пошуковикам із організації «Чорний тюльпан» вона дізналася, як загинув її син. В останній день життя Артем подзвонив дружині та батькові, а матері обіцяв подзвонити пізніше, проте так і не встиг.

Залишалася надія, що він зник безвісти, бо тіла так і не знайшли.

«24 серпня вийшли перші списки полонених, у яких був і Артем… Почалися наші пошуки сина: куди ми тільки не дзвонили, і на цей, і на той бік. Відтворювали картину боїв, записували кожну бригаду, кожне прізвище тих, що були на Савур-Могилі», - розповіла матір Артема. Однак її син все ж загинув тоді у бою.

«Весь час розмовляю з його фотографіями, перечитую листи й, попри біль, дуже пишаюся тим, яким був мій син. Але так хочеться, щоб одного дня відчинилися двері й мій Артем сказав: «Я повернувся, мамо…», - додає вона.

Нагадаємо, ЗСУ змусили противника припинити обстріли — окупанти поплатились безпілотником і двома вантажівками. Противник застосував заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", від Павлополя до Авдіївки — армія Путіна запустила проти ЗСУ гранатомети і піхоту, звіт ООС. 11 травня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню.

Також "Знай.ua" писав, окупанти на Донбасі застосували проти ЗСУ безпілотник і поплатились вантажівкою, звіт ООС. Прес штаб ООС опублікував зведення станом на 07:00 08 травня 2020 року.