Мешканець Тернопільщини, 39-річний Михайло Зеленюк із села Надріччя Теребовлянського району, поїхав на заробітки до Італії та зник. Його з середини лютого розшукували родичі та друзі. Востаннє його бачили у Римі 8 квітня, і лише зараз чоловік повернувся додому та розповів про свої пригоди, передає видання “Терміново”.

Чоловіка розшукували після того, як він зник в Італії за незрозумілих обставин. На зв'язок він виходити перестав, інформації про його місце перебування не було. Він зміг повернутися до рідних в Україну лише 8 травня.

Після повернення він має перебувати в ізоляції через карантин, проте це вже не проблема – після довгих поневірянь в Італії.

«Я ночами не спав, так переживав за сина, – чи живий, чи не голодний. Його могли викрасти, вбити, забрати у трудове рабство», – розповів батько чоловіка. Рідні шукали зниклого через ЗМІ, поліцію та посольство, а повернутися додому йому допомогли волонтери.

Михайло розповів, що до Італії поїхав на запрошення родички, яка вишла заміж за італійця. Ті хотіли, щоб чоловік у короткий термін зробив їм ремонт у будинку за 34 км від Риму, однак посварилися, і Михайло пішов, не витримавши морального тиску. На вулиці опинився без інтернету, грошей з родички за виконану вже роботу не взяв. Все, що встиг – закачати карти Риму та глянути адресу найближчого українського посольства. Пішки, із розрядженим телефоном, дійшов до міста Вітербо, однак посольство там виявилося зачиненим на карантин. Звідти Михайло пішов до посольства в Римі, за 80 км, які подолав за добу. По дорозі його зупиняли карабінери, перевіряли документи та дзвонили до посольства України. Дали на дорогу 5 євро та відправили на зупинку до Риму. Римське відділення теж було зачиненим, можна було писати лише на електронну пошту.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Так Михайло застряг в Італії на три тижні – жив на вулиці, у лісі.

Фото: Михайло Зеленюк, “Терміново”
Фото: Михайло Зеленюк, “Терміново”

«Були дощі, але пристосувався. Знайшов таку вуличку, де італійці виносять в пакетиках хліб, часом сир, які не з’їли. Ці пакети вивішують на огорожу. Їх забирають нужденні… Поліція мене не чіпала. Старався не викликати підозри, за собою доглядав. Воду набирав у пляшки у кранах, які є біля кожної станції метро. На сонці загрілася, шампунь є, помився», - розповів чоловік.

Лише 4 травня на смітнику він знайшов зарядний пристрій та зміг включити телефон. Потім виявив на вулиці безкоштовний WI-FI, і через Facebook повідомив сестрі, де перебував, та попросив поповнити мобільний рахунок. Родичі зв’язалися з волонтерами в Італії, які допомогли чоловікові дістатися додому.

Нагадаємо, ″Перевірили температуру, паспорт і наявність додатку″ - у Борисполі приземлилися українці з Італії.

Також Знай.ua писав, заробітчани ризикують не повернутися до Польщі і не тільки, Україна висунула ультиматум Європі.