Власницю нелегальної столярної майстерні в Польщі, яка минулого літа заборонила викликати швидку для співробітника-українця, а коли він помер, вивезла його тіло в ліс, засудили до 1 року і 10 місяців ув'язнення.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Wiadomosci.

Районний суд міста Новий Томишль своїм рішенням засудив жінку до 1 року 10 місяців позбавлення волі, а також на 8 років заборонив займати керівні позиції як працедавцю та займатися підприємницькою діяльністю у сфері, пов’язаній з працевлаштуванням. Зазначається, що рішення суду не остаточне.

джерело: Wiadomosci
джерело: Wiadomosci

Нагадаємо, йдеться про 36-річного Василя Чорнея, який працював на підприємстві з виробництва трун неподалік міста Новий Томишль. Випадок стався у липні 2019 року. Тіло чоловіка знайшли лісники неподалік міста Вонгровєц у Великопольському воєводстві.

Розслідування встановило, що в червні 2019 року Василь під час роботи знепритомнів, керівниця заборонила працівникам викликати швидку, побоюючись викриття свого нелегального підприємства .
Один з працівників почав робити йому серцево-легеневу реанімацію, але врятувати чоловіка не вдалося. Після цього працедавця сказала усім працівникам йти додому, а сама автомобілем вивезла тіло у ліс за 125 кілометрів від підприємства, де його і знайшли лісники.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Працедавицю звинуватили у тому, що вона не забезпечила надання працівникові належної допомоги і цим незумисно спричинила його смерть. Також з’ясувалося, що працівники не були офіційно працевлаштовані.

Разом із працедавицею перед судом постав один з її співробітників - Сергій. За його словами – через погрози, що йому не виплатять заробітну плату, він побоявся повідомити про випадок у поліцію, тому що боявся за себе і, крім того, майже не знав мови і не був офіційно працевлаштованим. Його визнали винним в ускладненні розслідування та оштрафували на 8 тисяч злотих.

Раніше повідомлялося, що за цей вчинок жінці могло загрожувати до 5 років позбавлення волі.

В Україні у Василя Чорнея залишилися дружина, троє неповнолітніх дітей та старі батьки. Для них небайдужі зібрали понад пів мільйона злотих.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше НП з Фаріон, доплати на карантині, зелене світло заробітчанам - головне за ніч

Як повідомляє портал "Знай.uа" У Китаї почали затримувати українських заробітчан - кидають у переповнені в'язниці і годують місцевою баландою

Також «Знай.uа» писав, що Зеленський дозволив українцям їхати на заробітки, але з однією умовою, - "Щоб не викинули на вулицю"