Сьогодні, 12 квітня, православні ПЦУ та греко-католики Львова святкують Вербну неділю. Це велике свято цього року особливе – вірян вперше в історії просять не ходити до церкви та не приносити на освячення вербові гілочки.

Натомість тим львів’янам, хто сумлінно дотримується вимог карантину через коронавірус та залишається вдома, забезпечили можливість переглянути богослужіння онлайн.

Як видно із опублікованої трансляції, у львівських храмах наразі перебуває не більше 10 осіб.

Для вірян ПЦУ онлайн-богослужіння тривають у Храмі св. Миколая Чудотворця, Храмі Воскресіння Христового Золочівського благочиння Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ, Храмі св. Софії Львівської єпархії ПЦУ.

Для вірян УГКЦ – в Архикатедральному Соборі Святого Юри, Храмі Різдва Пресвятої Богородиці, Храмі Вознесіння Господнього УГКЦ.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Переглянути трансляції можна на сайтах храмів або у соцмережах.

Свята Літургія 11.00 свято Входу Господнього в Єрусалим 12.04.2020 Намірення на богослужіння можна подати онлайн за посиланням: https://forms.gle/QbVCmhCV2GXaXgacA

Geplaatst door Храм Вознесіння Господнього УГКЦ, м. Львів, Левандівка op Zondag 12 april 2020

Нагадаємо, як будемо святкувати Великдень на карантині.

Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам розповіли, що не можна робити в Страсний тиждень за церковним каноном і які обряди проводяться.

Також "Знай.ua" писав, що потрібно знати про Вербному неділю.