Вже незабаром найголовніше свято для вірян - Великдень. Православні та греко-католики святкуватимуть Воскресіння Христове, або Великдень 19 квітня, а католики – 12 квітня.

Хоча вперше українці зустрінуть великодні свята вдома через карантин, який ввели через пандемію коронавірусу. Все ж львівські господині не відмовляться від традиційних смаколиків.

Пропонуємо вас приготувати розкішний сирник з маком та цукатами за рецептом галичанки Лілії Цвіт. Цей пляцок ідеально підійде до Великоднього столу. Оскільки рецепт сирника без тіста, то приготувати його дуже просто.

Як готувати сирний пляцок?

Для приготування потрібен домашній кисломолочний сир. Додаємо 10 жовтків, цукор, ванільний цукор, манку та м'яке масло. Тоді ретельно перебиваємо все блендером. Якщо ваш сир занадто сухий і важко збивається блендером, додаємо кілька ложок сметани.

Сирний пляцок, фото Лілії Цвіт


До меленого сиру додаємо 2 пакетики ванільного пудингу, або заміняємо його крохмалем. В окремому посуді відділяємо 1/3 маси. Додаємо до неї мелений пропарений мак. Саме через мак, низ тіста буде сухіший та слугуватиме замість тіста. До сиру, що залишився, додаємо цитрусову цедру, промиті родзинки та цукати. Окремо, збиваємо білки до пишної піни і додаємо їх до сирної маси з цукатами. Обережно перемішуємо.

У застелену форму викладаємо сирну масу з маком. Тоді рівномірно викладаємо на неї сирну масу з цукатами. Випікаємо при 180 град. приблизно 1 год. Охолоджуємо у формі. Зверху сирник змащуємо шоколадною помадкою.

Цей львівський сирник стане незамінним смаколиком на вашому Великодньому столі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, що глава УГКЦ Блаженніший Святослав готовий надати церкви та монастирі під госпіталі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", зміни вводяться в режим роботи церков, куди традиційно на Великдень приходить багато віруючих.

Також "Знай.ua" писав, що хворий на коронавірус священик Олег Винницький в Тернопільській області контактував з близько 500 людьми.