З Києва, з лабораторного Центру громадського здоров’я на Львівщину прийшли перші результати досліджень аналізів людей з підозрою на коронавірус, які у даний час перебувають у Львівській обласній інфекційній лікарні.

Поки що відомі результати тільки трьох досліджень з 19. Вони негативні, тобто, у цих трьох пацієнтів немає коронавірусу, повідомив директор Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Павлів.

Робота в лабораторії, Сьогодні
Робота в лабораторії, Сьогодні

Як розповів Роман Павлів,то у понеділок, 16 березня до вірусологічної лабораторії Центру громадського здоров’я у Київ відіслали 19 зразків біологічного матеріалу, який взяли у пацієнтів у яких підозрювали коронавірус. Усі вони повернулися з-за кордону з тих країн, де зафіксовано це захворювання.

За словами Павліва, з 19 досліджень поки відомі результати трьох пацієнтів – вони не хворі на коронавірус, у них звичайний ГРВІ. До кінця дня четверга мають надійти і результати інших пацієнтів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У середу, 18 березня, у київську лабораторію відправили ще 16 аналізів на дослідження, але результати по них будуть відомі трохи пізніще.

Нагадаємо, раніше у чотирьох пацієнтів, яких госпіталізували до Львівської обласної інфекційної лікарні з підозрою на коронавірус, діагноз також не підтвердився. У них виявився грип.