У Львові працівників обласної клінічної лікарні попередили про те, що незабаром їхній колектив планують скоротити, а тим, хто залишиться – урізати зарплату. Відповідний документ ЛОКЛ від 24 лютого, підписаний гендиректором Михайлом Гичкою опублікували у виданні ZAXID.NET.

Зазначається, що причиною майбутнього скорочення є «новий механізм фінансування закладів охорони здоров’я», який набере чинності з 1 квітня. Відповідно до цього механізму, пацієнти самі обиратимуть, у якій лікарні лікуватися, а гроші за надані їм послуги держава перераховуватиме безпосередньо установі, яка їх надала. Таким чином, серед медзакладів встановляться конкурентоспроможні стосунки.

Документ: скрін ZAXID.NET
Документ: скрін ZAXID.NET
Документ: скрін ZAXID.NET

На думку адміністрації ЛОКЛ, у такому випадку «неможливо буде передбачити вартість послуг», і єдиний вихід – скоротити персонал та зарплати лікарям.

Зазначається, що працівники можуть або прийняти нові правила роботи, або ж звільнитися, оскільки в разі незгоди трудовий договір з ними припинять.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

За словами голови Вільної профспілки медиків ЛОКЛ уролога Дмитра Репка, не зважаючи на попередження про звільнення, лікарня продовжує набирати нових співробітників, і це виглядає щонайменше дивно.

Сам Гичка відмовився коментувати ситуацію.

Нагадаємо, раніше українцям показали, як працюють слуги народу в Раді: "Депутат спить, зарплата крапає".

Як повідомляв портал "Знай.ua", блогер показав, що насправді робив Порошенко на допиті в ДБР: "Це вже дно".

Також "Знай.ua" писав, що Зеленського ткнули носом в справжнє життя українців, грошей вистачає на "понюхати продукти".