У четвер, 5 березня, у Львові дощитиме і буде похмуро, погоду врятують тільки рідкісні просвіти, крізь які проглянет сонечко. Про це попередили на сайті Sinoptik.

Повітря в цей день прогріється до 2-7 градусів тепла, а вночі знизиться до 4 градусів вище нуля.

Надзвичайно теплим в цей день, 5 березня, у Львові було в 1995 році, тоді зафіксували рекорд 15,7 градусів тепла. А непередбачено холодним – в 1958 році, коли морози доповзли до рекордних 24,8 градусів морозу.

Погода в Україні 5 березня, Укргідрометцентр

У народі вважали, що 5 березня присвячується пам'яті святого, якого називали Левом Катанским. До цього дня, а точніше до ночі, все ще заборонялося дивитися на зорепади, щоб не накликати на себе біду або тяжку хворобу.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Вважалося, що до 5 березня погода ще не усталена, і має неспокійний, поганий і мінливий характер. Все ще можливі й відлиги, і морози. Говорили, що якщо на Лева сніг починав танути, то попереду ще довгі холоду. Зазвичай саме в цей день починав сходити постійний сніговий покрив. Для городників у цей день починається посів насіння на розсаду – добре будуть рости помідори, баклажани і перець.

Нагадаємо, свято, 2 березня - що потрібно обов'язково зробити в цей день.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв гороскоп на тиждень з 2 березня по 8 березня.

Також портал "Знай.ua" писав, якою була зовнішність хрестителя Русі Володимира Великого.