На Львівщині виявили незаконну вирубку 635 дерев.

У селі Загірне Стрийського району зафіксували незаконну вирубку понад сотні 100-літніх дубів. Браконьєри також зрубали ще понад 500 дерев інших порід. Факт незаконної вирубки вже зафіксувала поліція.

Як повідомляє Державна екологічна інспекція, про незаконну вирубку дерев у селі Загірне Стрийському районі розказав місцевий житель. Екоінспектори виїхали на перевірку на об'єкт і зафіксували незаконну рубку.

ліс, скріншот з відео

«Спеціалісти виявили на землях комунальної власності, що не відносяться до земель лісового фонду, незаконну рубку 107 дерев породи дуб звичайний, віком 100 і більше років. На місці рубки знаходився колісний трактор марки Т 150 без номерних знаків, який скоріш за все брав участь у трелюванні зрубаних дерев, оскільки був обладнаний лебідкою з тросом», – йдеться в повідомленні екоінспекції.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

До того ж, інспектори виявили на території села Загірне незаконну рубку 306 берез, 110 вільх, 75 осик та 37 верб. Під час перевірки зафіксували незаконну рубку 635 дерев.

Лісорубів на місці вирубки не було. Працівниками Інспекції було викликано слідчо-оперативну групу Стрийського відділу поліції, спільно з якими складено акт огляду місця події, де було зафіксовано вищезазначену рубку, – повідомили в Держекоінспекції і додадли, що сума шкоди становить 887 913 грн.

Нагадаємо, раніше Контрабанді та незаконній вирубці лісів прийде кінець: в Україні з'явився справжній "Карпатський рейнджер"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Головне за день суботи 18 січня: смуток Богдана, пряник Зеленського, кінець контрабанді та незаконній вирубці лісів

Також «Знай.uа " писав, що Вінничанин застрелив молодого красеня і показав звірство усій Україні: кадри, які вбивають