У львівського студента, який прибув з Китаю підозрюють коронавірус. Хлопець навчається в Китаї, у місті Куньшань. Він прилетів з Китаю до Варшави, звідти до Львова приїхав автобусом зранку 27 січня. У хлопця виявлені симптоми – кашель і нежить. Щоб перестрахуватися, родичі вирішили викликати швидку. Зараз юнак у лікарні, на всякий випадок ізольований.

Докладно про випадок розповідає санепідеміолог Львівської області Олег Когут.

Про спалах пневмонії невстановленого походження у китайському місті Ухань заявили наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить 2-12 діб.

На 27 січня випадки захворювання виявлені у Гонконгу, Макао, Тайвані, а також в Австралії, В'єтнамі, Канаді, Малайзії, Непалі, Сінгапурі, США, Таїланді, Франції, Південної Кореї і Японії. Кількість хворих в Китаї становить 2794 людини, померли 80 осіб.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Коронавірус, фото: South China Morning Post
Коронавірус, фото: South China Morning Post

Щодо ймовірного джерела коронавірусу, вчені встановили, що це могли бути дикі тварини. Коронавірус виявили у зразках морепродуктів з ринку в місті Ухань. Варто зауважити, що суттєво ускладнює роботу влади щодо стримування поширення вірусу те, що новий коронавірус є інфекційним і під час інкубаційного періоду у своєму носієві.

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", мутація смертельного коронавірусу з Китаю: у ВООЗ зробили термінову заяву

Також "Знай.ua" писав, що смертельний вірус вже в Європі. У Британії терміново зачиняються поліційні дільниці