У п'ятницю, 10 січня, у Львові очікується похмура погода, до вечора почнеться дрібний і холодний дощ. Замерзаючи на холодному асфальті, дощ і мокрий сніг перетворять Львів на величезний каток. Видимість знизиться до 500 метрів, попереджає сайт Sinoptik.

Температура повітря вдень не підніметься більше, ніж до 6 градусів тепла, а вночі – знизиться до 1 градуса вище нуля.

За останні 130 років найтепліший день 10 січня у Львові було зафіксовано двічі - в 2005 році і в 2007 році, до 10 градусів вище нуля. А самий холодний – в 1980 році, до 21 градуса морозу.

Погода в Україні 10 січня, Укргідрометцентр

По православних святцях в цей день, 10 січня, прийнято згадувати про святих з Нікомидії, серед яких - Георгій Побідоносець та великомученик Пантелеймон, а також 10 тисяч невідомих постраждали за віру.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

На думку наших предків, по погоді цього дня можна було судити про те, чого очікувати від липня майбутнім літом. Якщо 10 січня мело снігом і гуляли завірюхи, то в липні дощитиме. Іній на скиртах хліба у цей день віщував дощову погоду у літній період.

Якщо вночі небо було чисте, а зорі часто мерехтіли синім вогнем, - до ранку землю скують сильні морози, які не спадуть до самого Хрещення.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.