У четвер, 9 січня, у Львові очікується хмарна погода. Сніг, який почнеться уночі, вранці піде ще сильніше, а до вечора перетвориться в дощ і потроху вщухне до ночі. Такий прогноз дав сайт Sinoptik.

Повітря вдень прогріється не більше, ніж до 1 градуса тепла, а вночі промерзне до нуля градусів.

За метеорологічними спостереженнями за останні 130 років найтеплішим 9 січня у Львові було в 1994 році, до 11 градусів тепла. А найхолоднішим – у 1987 році, до 27 градусів морозу.

Погода в Україні 9 січня, Укргідрометцентр

Православними християнами в цей день, 9 січня, шанувався святий апостол Стефан. Зазвичай у цей день трималися сильні морози, а земля промерзають «до дзвону».

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Помічали, що якщо сніг з неба валив великими пластівцями, то невдовзі потеплішає, а сніг розтане і перетвориться на брудну кашу під ногами. Тепла погода у цей день говорила про те, що з осені не варто чекати гарного врожаю, а вродять зернові культури слабо.

Лисиці активно мишкують – попереду ще довга і морозна зима, яка не закінчиться приходом календарної весни. Якщо сніг не випав – випаде через 10 днів і лежати ще буде дуже довго.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.